• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Hyundai изпита управление на автомобил с мисъл

Hyundai изпита управление на автомобил с мисъл

/КРОСС/ Британското отделение на Hyundai съвместно с ред партньори - Digital Communications, Gravity Thinking, The Alphabet Collective, е направило експериментален хечбек i20 с мисловно управление. В основата на системата е използван компактен датчик за електроенцефалограма, който подава сигнали към компютър. Последният "разшифрова" картината за активност на мозъка и подава команди към активатори.

Цел на опита не е било директно мисленото управление на волана на колата. В опита е използвана специална рамка с приводи разположена на мястото на водача, която е контролирала педалите на газта и спирачките. Самата корекция на посоката с волана се е контролирала от инжинер, разположен на задната седалка чрез волан с удължител, а изпитатели със сензори на главите са се разполагали на предните, пише auto-press.net.

Компанията пусна в интернет серия от клипове под името Driven by Optimism /Водени от оптимизма/, чийто основен апел е - "Най-новите технологии в съчетание с човешкия дух хвърлят предизвикателство на ежедневието, прекрачвайки границите".

Интересни и не съвсем обикновенни са хората осмелили се да хвърлят тези предизвикателства - например четирите участнички от отбора Atlantic Endeavour. Те искат да станат първите дами пресекли финала на знаменитото трансатлантическо състезание с гребни лодки Talisker Whisky Atlantic Challenge, поредното от които стартира през този декември. Или пък бащата на четири деца Марк Елкок, който заради загуба на зрението си не е сядал зад волана петнадесет години.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

имало е други цивилизации

ПРи проучвания в древен полигон ползван като космически аеродрум се появиха данни за древни човешки защитни облекла показани на фигурки догу..Ползвани са специални очила и дървени брони ..ТОгава хората са летели с превозни средства открити до 289 кг най тежките..

27.07.2016 00:48:41

JJIvanov

Не е редно.>Целта на разрешаването з а ползване от домашните хора на автомобили е "Несъзнателно решаване на страшно трудни нерешими по друг начин задачи.. Ангажирането на мислите с управлението на автомобила може да направи страшни проблеми на общия ни дом.. Tehnikata осигурява декодиране от червеи мутанти на човеците..ПОдобни мутанти след вътрешно обсебване правят тер актове подава един от тях от стомаха на дамата

27.07.2016 00:46:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.