• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ В интервю за вестник 24 часа председателят на парламентарната правна комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов заявява, че партията на Борисов ще продължи да се бори за мажоритарен вот. В четвъртък с гласовете на Обединените патриоти, БСП и ДПС депутатите отхвърлиха на първо четене предлаганите от ГЕРБ промени в Изборния кодекс. Пред 24 часа Данаил Кирилов казва още: "Съдебната реформа продължава, въпреки че конкретната ситуация в момента се пресища от кампаниите на кандидати, които гледат да ескалират внушения. Безспорно има прегряване".

"Природата излезе виновна и за жертвите при наводнението в "Аспарухово", коментира от първата си страница вестник Сега. Според БАН незаконното строителство е дори полезно, тъй като е намалило силата на вълната. Всекидневникът припомня, че наводнението във варненския квартал преди 3 години, при което загинаха 13 души, се дължи на "природен феномен". До този циничен извод е стигнало разследването на случая. Така излиза, че местната власт не е отговорна за изсичането на дърветата, незаконното строителство, затлачените дерета, коментира още всекидневникът.

Вестник Труд пише в заглавие за първата си страница: "Симеон Втори празнува 80 сред обич и почит. Трима президенти поздравиха рожденика в двореца "Врана". Изданието обяснява, че българският цар в получил "уникален подарък от президента Румен Радев - сребърен джобен часовник с лика на Фердинанд и герба на Княжество България. Доайенът на династията Сакс-Кобург-Гота принц Андреас пристигна със специален самолет от Германия." Всекидневникът отбелязва още, че "сред гостите е бил и потомъкът на турския султан Маурад Пети Осман Саллахадин Османоглу".

Вестник Телеграф пише по темата: "Пускат марка с образа на Симеон Втори за 80-годишния му юбилей". Всекидневникът обръща внимание и на любопитния факт, че малкият внук Симеон-Хасан е подарил на дядо си е пръстен с Мики Маус.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.