• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Калоян Паргов: Премиерът ще си измива ръцете с НС за всяко решение за миграцията

Калоян Паргов: Премиерът ще си измива ръцете с НС за всяко решение за миграцията

/КРОСС/ Оттук нататък премиерът Бойко Борисов ще се оправдава с Народното събрание за всяко решение, което ще се вземе по деликатната тема за миграцията. Това каза пред журналисти председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и лидер на БСП - София Калоян Паргов.
Паргов посочи, че след като вчера управляващи и опозиция си стиснаха ръцете в общ консенсус по темата "Миграция", това ще е един щит за премиера Бойко Борисов. „Това е знак на добра воля и подарък. Защото това е защитен механизъм за Борисов, който ще се оправдава оттук нататък с Народното събрание за всяко едно решение, което ще се вземе по тази деликатна тема", обясни лидерът на столичните социалисти.
На въпрос каква е правилната визия за България според БСП, той отговори: „Това, което ще стане ясно днес в НДК, е само началото и няма претенциите да бъде окончателен вариант на визия, а документ, от който ще започне по-широкото обсъждане в обществото. Неизменно имаме няколко проблема в България в момента. На първо място хората поставят здравеопазването - очевидно е, че има нужда от преосмисляне на този модел. Ще чуем идеи, които са интересни и дискусионни, но само това е верният път и затова това е подходът, който БСП използва", обясни Паргов.
На въпрос как ще коментира изказванията на управляващите, че БСП нагнетява напрежението в Странджанско, той коментира: „И сутринта слушах представители на управляващите, които на всяко второ изречение казваха: „не, че съм от ГЕРБ, но мисля, че всичко е наред". Нормално е това. Нашата роля като опозиция е да следим за реда, за правата на гражданите, особено като представители на лявото пространство. Това не е нагнетяване на напрежението, просто някой не си свърши работата. Очевидно е, че оттук нататък такива инциденти ще ни съпътстват, никой не е застрахован, което означава, че органите в лицето на Министерството на земеделието и БАБХ трябва да работят в много тясно сътрудничество заедно със стопаните и фермерите в граничните райони, които са рискови, с оглед недопускане на такива зарази, в следствие на които ние трябва да изпълним законите на ЕС. Но ние сме длъжни да помогнем на тези хора, тъй като е очевидно, че до тях Европа не стига по този начин, по който ние я тълкуваме в София и в Брюксел. Тоест, ние трябва да сме близо до тях и това е задължение на компетентните органи. Това е техният пропуск, тъй като излезе, че тяхното поведение е малко башибозушка работа, на което ние няма как да реагираме с оглед успокояване на напрежението, а не нагнетяване. Протестът не го организира БСП, а го организираха те. Макар че преди година този, който води протеста, го има на снимка с Бойко Борисов, а сега протестира срещу него. Интересно е, но нека коментират управляващите - това фарс ли е или просто промяна в доверието", каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Начука и го на Крушовската гювендия без да се усети ! Самовлюбената властолюбка летеше от кеф като четеше решението ! Бойко бил тъп.....няма по куха лейка от Курабията !

21.07.2018 22:31:18

Анонимен

"Оттук нататък премиерът Бойко Борисов ще се оправдава с Народното събрание за всяко решение, което ще се вземе по деликатната тема за миграцията. Това каза пред журналисти председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и лидер на БСП - София Калоян Паргов." МНОГО ЕСТЕСТВЕНО - НАЛИ ТАКОВА БЕШЕ ЖЕЛАНИЕТО НА БСП! БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, И ПРЕМИЕРЪТ ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЯТА НА ПАРЛАМЕНТА, - ОСОБЕНО ТЕЗИ, КОИТО СА ВЗЕТИ ЕДИНОДУШНО ОТ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ!

21.07.2018 21:20:11

Анонимен

ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ВАШАТА ВИЗИЯ

21.07.2018 18:07:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.