• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

МС ще разработи нов план за развитие на въоръжените ни сили

МС ще разработи нов план за развитие на въоръжените ни сили

/КРОСС/Предприети са действия за разработка на нови стратегически документи. МС ще разработи нов план за развитие на въоръжените сили на Република България, стана ясно след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Най-силната гаранция за националната сигурност и териториалната цялост на България е членството й в НАТО, заяви президентът Росен Плевнелиев. По думите му на съвета е постигнато широко политическо съгласие по документа за състоянието на ВС, с изключение на БСП и "Атака". Те не са част от решенията и документа, който приехме, добави президентът.

Волен Сидеров не присъства на КСНС, а лидерът на левицата Михаил Миков напусна предсрочно заседанието като заяви, че няма да участва в приемането на окончателното решение, защото: "За нас е неприемливо в такъв формат да се обсъжда състоянието на отбраната и въоръжените сили, без преди това ясно в парламента да са обсъдени всички параметри", обясни той.

Националисти се събраха пред Президенството на протест.

Въз основа на изнесения доклад, КСНС отправя следните препоръки - МС да внесе в НС за обсъждане Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България, изпълнителната и законодателната власт да осигурят ненамаляването на средствата за отбрана", заяви Плевнелиев. Той посочи, че предстоят много дебати в парламента. „Приехме принципи, които ще помогнат да стъпим на здрава основа", каза още Росен Плевнелиев.

От думите му стана ясно още, че тази година ще е нулева за армията, а от 2016 г. средствата за отбрана да растат като в срок от 10 години достигнат до 2% от БВП. Тази година обаче ще е нулева и бюджетът на армията ще остане същия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що бе, дай да дадем целия бюджет на МО, а те да го дадат на САЩ, за оръжие. После ще теглим още един заем за обслужването на новозакупеното оръжие, а след това още един за обучение на бойците за работа с оръжието, после за боеприпаси и след това нов заем за ремонт на вече остарялото, новозакупено оръжие. Идиот. И въпрос с повишена трудност. Ако искаш да си равен във военно отношение на Русия, ако тя ти е проблема, понеже на мене не ми е, ( за да не си покорен) колко ли пари ще ти трябват?

27.04.2015 14:14:26

Говорит Москва

Рубладжийските креатури искат България, подобно на Украйна, Молдова и Грузия, да бъде немощна, бедна и покорна на Кремълския диктаторски режим!

27.04.2015 14:06:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.