• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Международна конференция за бежанците в Люксембург

Международна конференция за бежанците в Люксембург

/КРОСС/Люксембург е домакин на международна конференция за трафика на мигранти през Балканите и Източното Средиземноморие. Тя ще се проведе в рамките на редовното заседание на мистрите на правосъдието и вътрешните работи от Евросъюза. България е представена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и външния министър Даниел Митов.

28-те вътрешни и външни министри от ЕС ще опитат да убедят колегите си от Турция, Ливан, Йордания и Западните Балкани да сътрудничат за спиране миграционните пробойни към Западна Европа.

Съюзът се надява в замяна на повече парична помощ правителствата на транзитните държави по пътя на бежанците, да създадат условия за тяхното задържане, да се борят срещу трафикантите и да приемат обратно нелегалните гастарбайтери. Очакванията от конференцията са за обща, необвързваща декларация.

Малко конкретни законодателни решения ще има днес за редовното заседание на Съвета на вътрешните министри. Сред тях е дългоочакваният "списък на сигурните страни на произход" - той ще попречи на бедни икономически мигранти от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора, Сърбия и Турция да се преструват на бежанци и да товарят администрацията с молби за хуманитарна закрила. Около 17% от всички молби за убежище в съюза са от граждани на тези седем страни.

За да се освободят още места и ресурси за истинските бежанци, министрите ще обсъдят по-ефективното връщане на нелегалните икономически имигранти. През 2014 г. по-малко от 40 % от чужденците, на които е било разпоредено да напуснат ЕС, реално са направили.

Еврокомисията очаква одобрение от Съвета за другите точки от плана си за затягане контрола по външните граници - ускорен в обмен на информация между властите чрез Шенгенската компютърна информационна система, както и създаване на специални екипи на агенцията ФРОНТЕКС, които да организират експулсирането на имигрантите в срок. За това евробюджетът се очаква да задели 800 милиона евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.