• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

ПП МИР предлага задължително машинно гласуване

ПП МИР предлага задължително машинно гласуване

/КРОСС/ След края на вота за местна власт, който според ПП МИР беше един от най-фалшифицираните, най- корумпираните и платени избори в новата история на България, от най-младата българска партия поискаха незабавни промени в изборните правила.

Според председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев, над 90 % от протоколите в Столична община са сбъркани и хората ангажирани с преброяването са некомпетентни да съблюдават за законосъобразното провеждане на изборния ден. Предвид това, от МИР настояват да се обсъди отново възможността за връщане на машинното гласуване и поетапно въвеждане на електронно.

„Независимо от убеждението, което иска да ни втълпи министър председателя, че нито една европейска държава не приема електронното гласуване, ние от ПП МИР считаме, че като нация първенец в IT технологиите, пак както същият този премиер твърди, ние можем да постигнем такава независима електронна система, която да е достатъчно сигурна, че да се гласува на следващите избори " категоричен бе председателя на ПП МИР инж. Симеон Славчев.
„До постигането на тази електронна система ние считаме, че е абсолютното необходимо въвеждането на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и писането на протоколите в края на изборния ден" допълни още председателя на МИР.

Сред останалите предложения на ПП МИР за изменения в изборния кодекс е въвеждането на постоянна изборна администрация, която след въвеждането на електронното гласуване да съблюдава за компетентното и законосъобразно провеждане на изборите както и стартиране на законодателна инициатива за въвеждането на отделна глава в Избирателния кодекс, в която да бъдат въведени по-сериозни административно-наказателни санкции при нарушаване на изборните правила както от страна на избирателите така и от страна на администрацията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Задължителното машинно гласуване не е добър вариант за България. Забравете го !!! Или като до сега - с бюлетини, или електронно - чрез интернет ( всеки българин, където и да се намира по света, да може да даде своя глас )

08.11.2019 20:36:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.