• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Полк. Румен Кисьов: Искаме нов тип казарма за подготовката на младите мъже в основата на военното дело

Полк. Румен Кисьов: Искаме нов тип казарма за подготовката на младите мъже в основата на военното дело

/КРОСС/ Наборната военна служба трябва да е задължителна - искаме нов тип казарма, свързан с подготовката на младите мъже в основата на военното дело. Това каза полк. Румен Кисьов, член на Управителния съвет на Конфедерацията на обществените организации по сигурност и отбрана, по време на дискусия за наборната служба, предаде „Фокус". Той поясни, че идеята не е за стария тип казарма, а за нов.

„След като държавата осигурява всичко, тръгвайки от бита и приключвайки със самата подготовка на цялостния процес, ще се даде възможност това обучение да не бъде в стария тип казармени условия. Т.е. да може да се нощува в къщи, там където е възможно. Самото обучение и преминаване на службата, ще бъде също със сключването на съответните договори, които ще дават възможност при подготовката да се дават необходимите звания, а съответната практика да се осъществява срещу съответното заплащане, за да няма експлоатация на човека", допълни полк. Кисьов. По думите му доброволците могат и сега да попълнят некомплекта, който е близо една четвърт от личния състав. Той отчете ,че няма желаещи, защото професията в момента е с много нисък статус.

„Тази наборна служба трябва да е задължителна, естествено облечена в съответната законова форма, след което няма естествено да има дискриминация и всички мъже от 18 до 45 години ще имат съответната възможност", посочи Кисьов. По отношение на положителните резултати от наборната военна служба полк. Кисьов коментира, че с въвеждането й ще се увеличи два пъти мирновременния състав на Българската армия и ще могат да се изпълняват конституционните задължения. „Гражданите на България ще имат възможност да получат необходимата военна подготовка и да се допълни и съвместимостта с професионалния контингент. Създава се основата на резерв на Българската армия и възможност за мобилизационното възвръщане", допълни той.

По думите му ще има възможност допълнително да бъдат възпитавани младите хора в родолюбие, физическо и психологическо съзряване. „За ниско образованите ще се получи освен военната подготовка, образователна и професионална по някои от гражданските специалности, от които има голяма нужда", допълни той. Според него се създава възможност за приобщаване на малцинствените групи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така както разрушиха казармите, така и да ги възстановят! Това първо. След това може да да говорим за възстановяване и на наборната служба. А не би било зле!

18.04.2018 18:44:12

Анонимен

Борисов, уж беше против задължителните неща. Тъпо е против волята на някого, да го караш да служи

17.04.2018 23:49:02

Анонимен

Те Шуменските казарми се разпаднаха бе полковник, Ямболските и те, то май на всякъде се разграби и разпадне сега ще правим "казарми" по добре е да си направим нова държава тъй като старата отдавна сдаде багажа!

17.04.2018 17:09:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.