• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна

/КРОСС/ Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна е обявен днес. Поривите на вятъра е възможно да достигнат повече от 86 км/ч.

Препоръчително е всички предмети по балкони и первази, които не са закрепени добре да бъдат премахнати, за да не са опасни. Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще превалява дъжд. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

В планините ще духа бурен, по високите части – ураганен вятър от северозапад. Ще бъде облачно и на много места ще превалява сняг. Под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура в Пампорово – 3°, Боровец – 4°, Банско – 7°, а по-високите върхове – около минус 5°.

През нощта над Северна България облачността ще е значителна и до сутринта в северозападните райони ще започнат превалявания от дъжд. На юг облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен западен, в Източна България – югозападен вятър. Сутрешните температури в повечето места ще са високи и минималните ще са между 0° и 5°, отрицателни в котловините от Западна България, където ще е почти тихо.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във вторник над цялата страна облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще превалява дъжд.

Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Ще духа умерен, след обяд и силен поривист вятър от запад-северозапад, с него привечер температурите ще се понижат и през нощта срещу сряда в планинските райони дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след пладне – силен поривист вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.