• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Dell пусна на пазара високопроизводителен четириядрен Wyse 5060

Dell пусна на пазара високопроизводителен четириядрен Wyse 5060

/КРОСС/ Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на унифицирани решения за комуникация като Skype for Business, тънкият клиент Wyse 5060 предоставя гъвкавостта, ефективността и надеждността, които организациите изискват за техните облачни среди, съчетани с превъзходно потребителско преживяване, което е необходимо на служителите.

Със своите над 430 патента, присъдени за иновации в областта на облачните компютърни услуги, дизайн на тънки клиенти, управление и сигурност, Dell е експертът в клиентска виртуализация и води клиентите по пътя им към дигитална трансформация във виртуализирани среди, независимо дали това се случва в частния, публичния или хибридния облак. Dell е лидер при намаляването на разходите и сложността на десктоп виртуализацията, като същевременно предоставя по-добра производителност и улеснява повече от всякога планирането и внедряването на инфраструктура за виртуални десктоп машини. Тънкият клиент от корпоративен клас може лесно да бъде мащабиран за внедряване на десетки хиляди устройства и предлага ниска цена на притежание, като намалява разходите на ИТ администраторите за постоянно управление и поддръжка.

"Днешният служител в индустриите на знанието изисква достъп до високоефективни, мощни системи и инструменти, които им позволяват да работят по новаторски начин, да си сътрудничат и споделят информация в надеждна среда," каза Стийв Лала, старши вицепрезидент, Commercial Client Software & Solutions в Dell. "Нашият нов Wyse 5060 четириядрен тънък клиент предлага производителността и възможностите, от които служителите работещи във виртуализирани десктоп среди се нуждаят, в съчетание с ниска цена за закупуване и лесно управление, от което се нуждаят ИТ отделите."

Тънкият клиент Wyse 5060 има AMD 2.4GHz четириядрен процесор, който поддържа до 8GB RAM и 64GB флаш памет, с до 30% по-висока производителност в сравнение с предишното поколение от този вид настолни машини. Още допълнителни функции:

• Поддръжка на широк спектър от операционни системи: Wyse 5060 е наличен с избор на операционна система, давайки на потребителите възможността да конфигурират спрямо специфичните им изисквания. При пускането на продукта на пазара 5060 може да бъде закупен с Wyse ThinOS софтуер от Dell или Windows Embedded Standard (WES) 7p. В началото на 2017 г., ще има налично обновяване към Windows 10 IoT, което ще се предлага за WES потребители, а тогава 5060 ще се предлага и Wyse ThinLinux.
• Иновации в сигурността: С тънкия клиент Wyse 5060 Dell предлага повече от един слой за сигурност. Устройството включва вграден чипсет модул Trusted Platform Module (TPM) с възможност да разпознава дали системната сигурност е била нарушена при съхранението на ключове за криптиране, сертификати и пароли. На софтуерно ниво, софтуерът Wyse ThinOS е ултра надеждна операционна система със защита от вируси, чиито API са непубликувани. За всички, желаещи Windows-базиран клиент, организациите могат да се възползват от допълнителен слой на сигурност благодарение на Dell Data Protection | Threat Defense, който предоставя модерна защита от заплахи срещу 99% от изпълнимите файлове от злонамерен софтуер .
• Солидна свързаност: За гладко потребителско преживяване и висока продуктивност, от които се нуждаят днешните служители в индустриите на знанието, този тънък клиент поддържа двойни 4K (3840x2160) монитори и предлага множество опции за свързаност със своите шест USB порта, два от които са USB 3.0 за включване на периферни устройства, изискващи по-високи скорости на трансфер, жично свързване към мрежа или безжично 802.11 a/b/g/n/ac.
• Лесна управляаемост: Dell предлага пълна гама от инсталируеми и отдалечени опции за управление от корпоративен клас, които могат да се мащабират до десетки хиляди устройства. Чрез Wyse Device Manager, ИТ екипите могат да улеснят отдалеченото конфигуриране и управление на политики на корпоративни или клиентски устройства - включително тънки и нулеви клиенти, iOS и Android устройства - чрез една единствена, интуитивна конзола.

Wyse 5060 е съвместим с всички основни софтуерни брокери за виртуализация, включително Citrix XenDesktop, Microsoft RDS и VMware Horizon. Отдалеченият протокол VMware Blast Extreme също се поддържа на WES и ThinLinux-базираните версии.

ThinOS 8.3.1 предлага на клиентите по-голям избор в Citrix zero клиенти
Потребителите на Dell клиенти с облачни услуги имат по-голяма гъвкавост как и къде да внедрят тънките решения в рамките на техните Citrix среди. Тънките клиенти на ThinOS 8.3.1 Wyse могат да бъдат внедрени като нулеви клиенти в рамките на Citrix инсталацията. Много Dell потребители използват понастоящем Wyse Xenith клиентски машини в своите Citrix среди и това им дава възможността гладко да внедряват ThinOS-базирани тънки клиенти от следващо поколение в съществуващите им Xenith инфраструктури без да губят от функционалността и възможностите, които са определящи за потребителското преживяване на Citrix нулевите клиенти.

Наличност
Тънките клиентски машини Wyse 5060 ще бъдат налични от Dell и чрез Dell PartnerDirect партньори и дистрибутори в САЩ и избрани страни по света от 13-ти декември 2016 г.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.