• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

НС почете с изложба паметта на Росица Янакиева

НС почете с изложба паметта на Росица Янакиева

София /КРОСС/ Изложба в памет заместник-председателя на 43-ото Народно събрание Росица Янакиева беше представена в парламента. Експозицията „Беломорска Тракия", в която са включени 25 платна на художника Димитър Делийски, беше открита от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Тя отбеляза, че за Росица Янакиева картините на известния творец са били извор на вдъхновение. Председателят на Народното събрание припомни думите й, че Димитър Делийски е завещал на град Перник огромно културно богатство и е оставил ярка следа в българското изобразително изкуство. Хубаво е, когато талантът на доказани творци в палитрата на можещите и известни българи ни събира във времена, в които проблемите ни разединяват, посочи Цецка Цачева.
Председателят на ПГ на АБВ проф. Борислав Борисов подчерта, че експозицията „Беломорска Тракия" е доказателство за всеотдайността на Росица Янакиева и е посветена на човек, горял във всичко, с което се захване. Росица Янакиева беше пряма, емоционална, убедителна, верен приятел и съмишленик, заяви той. Проф. Борислав Борисов допълни, че Росица Янакиева ще остане в историята като доблестен политик, силен управленец и достойна личност с държавническо мислене и поведение.
Художникът Димитър Делийски (1933 - 2012 г.) има десетки самостоятелни изложби в София, Земен, Ямбол и участва в стотици общи експозиции в страната. Негови картини се съхраняват в Националната художествена галерия, Софийската градска галерия, както и в частни колекции у нас и в чужбина.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.