• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бареков даде Яне Янев на главния прокурор за търговия с влияние

Бареков даде Яне Янев на главния прокурор за търговия с влияние

/КРОСС/Както беше обещал предварително, евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков даде на главния прокурор премиерския съветник по корупционните въпроси Яне Янев за търговия с влияние, оклеветяване и заплаха. Повод за сигнала, който Бареков внесе днес в прокуратурата е изявлението на Янев пред столичен сайт, че съвсем скоро прокуратурата ще вкара в съда дело срещу лидера на „България без цензура". Лице, облечено в изключителна държавна власт, отправя публична заплаха и анонсира Ваше действие през качеството си на висш чиновник в Министерски съвет срещу представител на опозицията, се казва в сигнала до Сотир Цацаров.

В документа се посочва, че Янев твърди, че разполага с тайна информация от „кухнята" на Главна Прокуратура за „отзоваването" на Бареков от Европейския парламент и привличането му като подсъдим в срок, съвпадащ изцяло с предстоящата предизборна кампания.

"Ако има канал, по който политическата власт в България работи като шапка на прокуратурата за обстрелването на политически неудобни личности, то това е противозаконно и противоречи на основния закон на Р България, който е дефинирал разделението на властите. В случая е налице погазване на закона, след като представител на изпълнителната власт /г-н Яне Янев/ поставя ултиматуми и заповядва на независимата съдебна система, в случая прокуратурата. Премиерският съветник Яне Янев е извършил престъпление по оклеветяване и заплаха, като публично, чрез медиите, е заплашил хора, защитени с европейски имунитет от съдебна саморазправа преди Вашата институция да е предприела каквото и да било запитване срещу мен и моя имунитет пред компетентните европейски власти", пише Бареков до Цацаров.
"Сезирам Ви за класически случай на търговия с влияние, в който премиерски съветник използва институцията си и очевидно близките си работни връзки с прокурори, за да сипе заплахи и да изнудва политически лица".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.