• 23 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8059
  •  GBP / BGN 2.2965
  •  CHF / BGN 1.9746
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Красимир Янков призова участниците в балотажа да организират паралелно преброяване на бюлетините

Красимир Янков призова участниците в балотажа да организират паралелно преброяване на бюлетините

/КРОСС/Имаме много сигнали за нарушения, фалшификации и манипулации по време на изборния ден - с конкретни факти, а днес има насрочен протест пред Столична община. Това заяви пред Телевизия News 7 народният представител от „БСП лява България" Красимир Янков.Той отбеляза, че дори председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов е обявил, че 90 процента от изборните протоколи са поправяни, което е изключително тревожно. Янков бе категоричен, че това дава основание за искане за касиране на изборите в някои населени места. „Ще Ви дам пример - кандидат на БСП за общински съветник в столицата, пети в листата, установява, че в неговата избирателна секция № 05021 в Банишора, няма нито един глас за БСП", посочи народният представител. По думите му подобни нарушения е имало не само в София, но повсеместно в цялата страна. Красимир Янков припомни, че два дни преди изборите е прогнозирал пред медиите, че изборният резултат ще бъде манипулиран и това сега се потвърждава. По думите му фактът, че голяма част от кандидатите на ГЕРБ за кметове избягваха предизборния дебат със своите опоненти и не се повяваха пред избирателите, до голяма степен води до извода, че те са били сигурни в своята победа и предрешения резултат от вота. 

Красимир Янков призова всички кандидати за кметове в неделния балотаж да организират паралелно преброяване на бюлетините, за да отпадне всяка възможност някой да се съмнява в реалния резултат от вота.
По отношение на тоталния хаос в изборната нощ, Янков коментира, че отговорността за това е на изпълнителната власт, в това число и персонално на ресорния вицепремиер на Бойко Борисов. „Две денонощия български граждани бяха заключени в Зала „Арена Армеец", беше им отнето правото на свобода, което навежда към Наказателния кодекс", категоричен бе народният представител от левицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.