• 07 Дек 2025 |
  •  USD / BGN 1.6795
  •  GBP / BGN 2.2411
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Японски учени създадоха лук, който не предизвиква сълзи (Видео)

Японски учени създадоха лук, който не предизвиква сълзи (Видео)

/КРОСС/ В Япония учени създадоха лук, от който при рязането не се плаче. Иноваторите работят за компанията House Foods Group INC ("Хаус фудс груп Инк") в страната на изгряващото слънце. Те съсредоточили усилията върху биохимичен процес, благодарение на който при рязане лукът не предизвиква сълзи у готвача.

Зеленчукът бе представен от ръководителя на японския екип Шинсуке Имай в Чиба в петък. Тайната е, че в този вид лук ензимите, които ни карат да плачем, са изключително малко. Иновацията е плод на 20-годишен труд от страна на Имай.

Лукът на японските учени ще се появи в търговската мрежа на островната държава през есента, а цената му ще е два пъти по-висока от тази на традиционния.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.