• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Подарете книга" се превърна в "Пътуващо училище"

"Подарете книга" се превърна в "Пътуващо училище"

/КРОСС/ Фондация "Подарете книга" предлага да дарите време и ентусиазъм, за да се включите в инициативата, наречена "Пътуващо училище", която, тръгвайки от София, се отправя към много места в страната, за да помогне на нуждаещи се деца да придобият нови знания. Децата общуват с доброволци, от които научават интересни факти и наваксват пропуснатото в училище.

За първите стъпки на инициативата разказа координаторът на проекта Елена Маринова, предава БНР.

Инициативата всъщност започна в началото на годината, когато решихме да обединим усилията на педагозите, на които разчитаме, и провеждат занимални в домовете и помагат на децата в по-доброто усвояване на учебния материал, с усилията на доброволците, които така или иначе, посещавайки децата, прекарват част от времето с тях, учейки.

И така се зароди идеята за пътуващото училище - тъй като така или иначе доброволците ни пътуват, учат с тях, помагат на учителите, които водят занималните и така съвсем естествено се роди пътуващото училище.

А сега - преди десетина дни - направихме за първи път пътуващото училище в София, където дойдоха 18 деца от два дома на възраст до 14 години.

Елена Маринова обясни как от инициативата за подаряване на книги е възникнала идеята за пътуващото училище:

Започвайки като инициатива за подаряване на книги, много бързо стана ясно, че всъщност децата имат доста пропуски в училище и просто една книга, подарявайки им я, по никакъв начин не гарантира, че детето ще я прочете, защото много често те не могат да четат, въпреки че са на възраст, на която отдавна е трябвало да се научат - и затова във времето ние осъзнахме, че всъщност трябва да насочим усилията си натам.

В момента "Пътуващото училище" предоставя на доброволците различни теми от всекидневието, както и няколко от учебния материал - всеки доброволец може да си хареса тема и на посещението, за което се е записал, да я коментира с едно или група деца. Като всяка тема включва няколко интересни любопитни факта и завършва с кратка диктовка от две-три изречения по темата, която цели по-скоро да упражнява на децата правописа и да резюмира казаното от темата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.