• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

НД “Русофили” с позиция по повод посещението на украинския президент Порошенко в България

НД “Русофили” с позиция по повод посещението на украинския президент Порошенко в България

/КРОСС/Във връзка с официалното посещение в България на президента на Украйна Петро Порошенко, ние се обръщаме към неговия домакин президента на България Росен Плевнелиев със следните позиции:

Полезно е да бъдат обсъждани предварително обявени теми като търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество и да бъдат подписани двустранни документи, като Междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия, Меморандум между Министерствата на младежта и спорта на двете страни, така както и Споразумение между двете академии на науките за сътрудничество в рамките на космически експеримент.

В същото време смятаме, че най-важната тема, също обявена, е темата за регионалната и международната сигурност.

България и Украйна трябва да се откажат от пропагандната и необоснована теза за възможна руска агресия срещу нашите две страни. България и Украйна трябва да се въздържат от всякакви действия, особено в Черно море, които ескалират напрежението между ЕС и НАТО от една страна и Русия от друга. Такова напрежение по никакъв начин не укрепва регионалната и международната сигурност.

България и Украйна, също така, трябва да се откажат от подкрепата на санкциите срещу Русия, които доказаха своята контрапродуктивност и вредност за всички страни, които имат отношение към тях.

Настояваме българският президент да отстоява позицията, че единствено изпълнението на Минските споразумения и от страна на Русия и от страна на Украйна, е способно да ни постави на пътя на трайното, стабилно, перспективно и мирно решение на проблемите между Украйна и Русия. Решение, което ще има ключово значение за намаляване и преодоляване на напрежението между противостоящите днес страни.

Смятайки, че в разговорите между двамата президенти, основната тема трябва да бъде сигурността, ние приветстваме откриването в столицата ни паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мислещ

Аз минах днес покрай т.н.откриване.Боя се,че този паметник от доста години е на мястото си и сега е само повод двамата мъжаги да докосват ръцете си.

30.06.2016 17:23:11

Русия е срам за цивилизацията.

30.06.2016 16:56:53

Анонимен

Ние нямаме в София паметник на Борис 1-ви и Симеон Велики, да не говорим за Кан Крум и Калоян, а този поплювко ще открива паметник на Тарас Шевченко!

30.06.2016 10:33:47

Анонимен

Да се върне Крим на България, защото там населението е съставено от български "татари""!

30.06.2016 10:30:39

Така, за психотата по-долу: Не сте ли учили история? СССР е страна - победител във ВСВ и като такава изброените територии се явяват военна плячка! По същата логика трябва да настоявате Полша да върне на Германия цялата западна половина то територията си, защото я получи от СССР като компенсация! И още нещо: Русия НИКОГА в своята история НЕ Е ЗАПОЧВАЛА ВОЙНА!!! ВИНАГИ Е БИЛА НАПАДАНА!!! Ако щете вярвайте, ако щете недейте. Но фактите са си факти!!!

30.06.2016 02:39:23

Анонимен

другари комунисти защо не протестирате че ссср сега РФ тоест Русия Не върне заграбените през ВСВ територии от ГЕРМАНИЯ -Къонингсберг .от Финландия -Карелия .ОТ Япония -КУРИЛСКИТЕ острови .Спрете да подкрепяте империалисти най отявлените световни завоеватели на чужда земя -световни БАНДИТИ и УБИЙЦИ

30.06.2016 01:35:43

Русофили, обърнете се към Путин с призив да върне Кримския полуостров на Украйна и да изтегли терористите си от Донбаска и Донецка области.

29.06.2016 23:41:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.