• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Комик е фаворит на президентските избори в Украйна

Комик е фаворит на президентските избори в Украйна

/КРОСС/ Приключи гласуването на президентските избори в Украйна. Трима са фаворитите от общо 39 кандидати. Настоящият държавен глава Петро Порошенко се бори за втори мандат, но изненадващо начело в сондажите e телевизионният водещ и комик Володимир Зеленски. И двамата претенденти, както и бившият премиер Юлия Тимошенко, декларират проевропейска ориентация. Никой от проруските кандидати няма сериозни шансове.
Следващият президент на Украйна ще наследи конфликта с проруските сепаратисти в Изтока и проблемите по европейския път на страната. По данни на Евросъюза 12 на сто от общо 44 милиона украинци са лишени от право на глас. Това са хора, които живеят в Русия и в Крим, анексиран от Русия през 2014 г. Сепаратистките райони бойкотират вота.

41-годишният Володимир Зеленски се опитва да превърне в реалност сатиричното си телевизионно шоу, в което играе обикновен човек, станал президент след борба с корупцията.
Зелински не организира предизборни митигни, заложи на социалните мрежи с основно послание, че е нов и различен, отбелязва БиБиСи. Говори и на руски, което му носи подкрепа в рускоезичния изток на Украйна.
53 годишният настоящ президент Петро Порошенко залага на консерватизма под лозунга "Армия, Език, Вяра". Държавният глава изтъква, че е възпрял проруските сепаратисти, договорил е споразумение за асоцииране с Евросъюза, включително безвизов режим, прекратил е руския контрол над Украинската православна църква.
58-годишната Юлия Тимошенко е бивш премиер и два пъти кандидат за президент през 2010 и 2014-та. Тя е сред водачите на Оранжевата революция от 2004 г. - първият значителен опит на Украйна за сближаване с Евросъюза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега вече наистина ще има демократични избори . Сиреч ще ги фалшифицират

01.04.2019 01:27:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.