• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

САЩ може да наложи санкции на Украйна заради насилието

САЩ може да наложи санкции на Украйна заради насилието

/КРОСС/ САЩ може да наложи санкции на властите в Украйна заради насилието срещу протестиращите в Киев. Такава проекторезолюция бе представена пред Конгреса от демократа Елиът Енгел, предаде РИА Новости.

„Камарата на представителите призовава правителството на Украйна да привлече под отговорност тези, които имат връзка с насилието срещу мирните демонстранти, и да свали обвиненията от тези, които са били задържани за осъществяването на своите демократични права. Камарата призовава САЩ и ЕС да дадат ясен знак на украинските власти, че тези, които са санкционирали хората или упражнявали насилие, трябва да понесат лична отговорност", се казва в текста й.

Резолюцията призовава украинските власти и опозицията да проявяват сдържаност и да се ангажират с диалог с оглед мирното уреждане на кризата.

"В случай на по-нататъшното използване на сила от страна на властите срещу мирни демонстранти Камарата на представителите на САЩ може да осъществи целенасочени санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите", се посочва още в текста.

Протестите в Украйна започнаха в края на ноември, когато президентът Виктор Янукович обърна курса на страната от Европа, като замрази преговорите за асоциирано членство, към Москва.

Снимка: Булфото; всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Я, се съсредоточете в/у Гърция и Италия, където наистина можете да приложите санкции. Къв го държите в Украйна? Я си дайте сертификата за световен джандарм да го видим и ние!

18.12.2013 09:31:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.