• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Журналист: Янукович лавира в една предизборна ситуация

Журналист: Янукович лавира в една предизборна ситуация

София /КРОСС/ Снощи хората на Площада на независимостта бяха бити. Обикновено се бие, когато властта се страхува", коментира пред Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.
Той коментира икономическите съображения за решението на украинското правителство. Той отбеляза, че има различия между Източна и Западна Украйна. Проруската част е източната, там е концентрирана тежката промишленост на страната.
„Стокооборотът между Украйна и Русия е 50 млрд. долара годишно. Около една трета от износа на Украйна е за Руската Федерация", посочи Стефанов.
„Виктор Янукович не би искал да бъде воден от Путин. Руската позиция в момента е на една възродила се имперска сила. Когато Полша и другите страни влизаха в ЕС, Русия беше в много тежко състояние. Сега е напомпала мускули и възстановява едно постсъветско пространство, защото смята, че така ще бъде по-силна, отколкото ако е сама", анализира журналистът.
Янукович лавира в една предизборна ситуация, убеден е Чавдар Стефанов. Такава е и обстановката в Европа, отбеляза той. „Партията на президента е проруска, но и в нея има много виждания по различни въпроси".
Срещата във Вилнюс не е провалена, защото най-важното в Източното партньорство е икономическото сближаване, посочи Стефанов.
Събитията в Украйна много си приличат с тези в България. Студентите там също протестират срещу корупцията, каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

KAKUV PRIMITIVEN TIP! I TOZI BIL JOURNALIST!

30.11.2013 10:51:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.