• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Кабинетът ще излезе с позиция в защита на Унгария

Кабинетът ще излезе с позиция в защита на Унгария

/КРОСС/ България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз. Това съобщи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

На оперативно заседание днес Министерският съвет е взел решение да изготви позиция в защита на Унгария. То е свикано по предложение на Каракачанов, вицепремиера Валери Симеонов и министъра на околната среда Нено Димов.

По думите на Каракачанов политиката на Унгария касае суверенното право на всяка една държава да променя своето законодателство и да провежда политика.

"Ако това не се харесва на една ли друга парламентарна група в Европейския парламент, това си е техен проблем, а не е проблем на суверенната държава", изтъкна военният министър.

Валери Симеонов заяви, че спрямо Унгария се извършва репресивна акция, която не почива на аргументи. По думите му днешното предложение на МС е мотивирано не само от нашите тесни връзки с Унгария, а и от липсата на сериозна юридическа или каквато и да било друга аргументация по предлаганото решение за налагане на санкции срещу Унгария. 

Нено Димов пък коментира, че страните от Централна и Източна Европа имат сходни проблеми, които могат заедно да се отстояват, като напомни за подкрепата на България за инициативата на Унгария срещу директивата за големите горивни инсталации, както и за съвместни инициативи с Румъния. Това е начин да отстояваме интересите си в рамките на голямото европейско семейство, допълни министърът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.