• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Българи в кома в капан в Унгария

Българи в кома в капан в Унгария

/КРОСС/Близките на тримата най-тежко пострадали при катастрофата в Унгария с български микробуси на 15 февруари не могат да платят здравните им осигуровки и да ги приберат в България заради административни неуредици. До момента официално не са съобщавани имената и населените места, от които са пострадалите, но "Труд" установи, че трима са с адреси от Търговище и за спасяването им са ангажирани ред институции.

Съпрузите от село Руец - Елиман и Селиха Алиеви, и жена от Търговище - Фанка, са в медикаментозна кома и близките им едва събрали пари да внесат здравните им осигуровки за пет години назад. Синът на пострадалото семейство не бил уведомен за инцидента и се наложило да отиде до Унгария, за да разбере за случилото се.

Въпреки че внесли осигуровките, се оказало, че Алиеви продължават да се водят с прекъснати права, защото нямало лично подадени от тях декларации, нито упълномощено лице у нас. Така сумите не можело да се вкарат в системата, казва адвокатът им Сунай Хасанов.

Той търсил съдействие от министерството на здравеопазването и от МВнР. От консулството в Унгария потвърдили, че хората са в кома. Накрая писал и на омбудсмана Мая Манолова, защото ситуацията била в омагьосан кръг и нормативите не позволявали да се решат животозастрашаващи проблеми.

От болницата в Унгария казали, че е най-добре пострадалите да бъдат транспортирани със самолет в България.

Искаме да ни дадат и етапна епикриза, за да разберем какво е състоянието им. И с платени осигуровки пак не ставало, защото нямали европейска здравна карта. Парадокс е, че хората са в кома и никоя институция не иска да приеме документи, тъй като няма упълномощени лица у нас, които да действат от тяхно име, разказа адвокатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АЗ

ЩО ЛЪЖЕТЕ НАРОДА БЕ, КВИ БЪЛГАРИ СА ТЕЯ ЦИГАНЯ БЕ, БЪЛГАРИ МИ БИЛИ, НАПИШЕТЕ, МАНГАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ОСИГОРОВКИ МРЪТ В УНГАРИЯ

25.02.2017 08:52:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.