• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Оставиха в ареста 18-годишната, оставила бебето си в Западен парк

Оставиха в ареста 18-годишната, оставила бебето си в Западен парк

/КРОСС/ Софийски районен съд (СРС) постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за 18-годишната Юлия Берова Василева, която изостави 8-месечното си бебе в столичния Западен парк, предава Novini.bg.

Детето бе намерено на 11 август, след като бе престояло близо 7 часа в гориста местност в парка. От прокуратурата поискаха най-тежката мярка, защото деянието е тежко и умишлено престъпление. Наказанието за него е 3 години лишаване от свобода и обществено порицание.

Районният прокурор обясни, че събраните свидетелски показания доказват, че Юлия и друг път е правила опити да изостави децата си. В конкретния ден тя е излязла рано сутринта с бебето си и се е прибрала в 12:30 часа на обяд, като е обяснила, че е оставила детето на социалните. Свидетелите са разказали още, че тя често е напускала дома си и я е нямало с дни. Юлия няма постоянен адрес и престъплението е с висока обществена опасност, заявиха още от държавното обвинение.

Служебният защитник адвокат Александров поиска по-лека мярка, защото Юлия Василева е невръстна майка и не е осъзнавала своите деяния. Адвокатът изтъкна, че 18-годишната жена е с чисто съдебно минало. Самата Юлия отказа да даде обяснения пред съдията. В крайна сметка СРС прецени, че има достатъчно доказателства, че Юлия Василева е автор на престъплението, има опасност да се укрие, защото няма постоянен адрес и да извърши друго престъпление. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.