• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

БНТ 2 ще излъчи благотворителния концерт „Вярвам в теб!"

БНТ 2 ще излъчи благотворителния концерт „Вярвам в теб!"

/КРОСС/ Вълнуващи моменти от благотворителния концерт „Вярвам в теб!" в подкрепа на децата с увреждания ще излъчи БНТ 2 на 5 април от 17.30 ч. 

Така всеки, който иска да подкрепи каузата за създаване на площадка, адаптирана за деца с увреждания, но не е успял да присъства на концерта на 19 март в зала 1 на НДК, ще може да се наслади на звездните мигове чрез ефира на БНТ2.

По време на излъчването ще може да бъде изпращан дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777, за подпомагане на националната кампания „Вярвам в теб!"

Зрителите пред малкия екран ще видят избрани моменти от двучасовия концерт, провел се в НДК. Сред тях са участията на трупата на Нешка Робева и спектакълът „Еньовден", кларнетистите проф. Илия Илиев и син, Веселин Маринов, група „Конкурент", Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Маги Джанаварова, Ники Манолов, вокална група „Щурче", танцова формация „Танцувам не по-различно от теб", училище за певци „D Stars", Стефани Борисова, Кристиана Асенова, Галияна и актьорът Славчо Пеев.

Повече от половин година Азбукарите набират средства за създаване на обществена детска площадка във Велико Търново. По неофициална информация, децата с увреждания в България са повече от 40 хиляди. В старопрестолния град те са около 500.

„Детската площадка Азбукари във Велико Търново ще осигурява възможност не само за игра, но и за обучение, а смисълът й е социалната интеграция на децата с увреждания и опознаването им с техните връстнци. Призовавам за активна хуманна подкрепа, с чувство и дълг", заяви председателят на организацията Цвета Кирилова.

Сдружение „Азбукари" е създател на първата в България комбинирана обществена детска площадка в столичния Южен парк, подходяща за деца със специфични потребности. Средствата за изграждането й са осигурени от социално отговорния бизнес и дарения на граждани.

Всеки съмишленик може да подкрепи каузата за град Велико Търново със sms с текст DMS 123 на номер 17 777 или чрез банковата сметка BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.
Подробности на www.azbukari.org

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.