• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Гласуват на първо четене Антитерористичния закон

Гласуват на първо четене Антитерористичния закон

/КРОСС/ Антитерористичният закон влиза на първо четене в пленарна зала на Народното събрание. Целта на законопроекта е да създаде ефективен механизъм за взаимодействие между институциите при прилагане на мерки срещу терористични заплахи.

Проектът допуска частично и временно ограничаване на отделни права на гражданите. Дава право на органите да задържат лица с неустановена самоличност, да контролират техническите средства на интернет. На практика МВР, ДАНС и военни могат да влязат навсякъде, да наложат каквито преценят мерки, дори и да рушат имущество. В проекта е записано, че всеки е задължен да понесе ограниченията. Медиите ще са длъжни да оповестяват подадена от командващия операцията информация без да я променят и да разкриват тактиката на службите.

Предвидено е още службите да могат да забранят на човек да сменя местожителството си без предварително разрешение, да напуска страната, да посещава определени места и да контактува с определени хора. Армията ще има полицейски правомощия в случай на опасност.Предложеният Антитерористичен закон е спорен и буди много притеснения, категорични са от "БСП лява България". Според социалистите един такъв закон, който на практика администрира борбата с тероризма, едва ли ще даде някакъв положителен ефект. Те са категорични, че законът, в този му вид, в който е поднесен, не трябва да бъде приеман.
БСП обеща, че между първо и второ четене в парламента ще внесе промени за смекчаване на негативите, заложени в закона.

И независимият депутат Велизар Енчев се обяви срещу Антитерористичния закон. Ненчев се изживява като шеф на военна хунта, заяви той и призова "опозицията в Народното събрание да окаже решителен отпор на тези антидемократични действия на управляващите". "В противен случай следваща стъпка на властта е да ограничи правото ни на движение, след това правото на свободно общуване и накрая идват концлагерите, предупреди Енчев.

ДПС ще подкрепи на първо четене Антитерористичния закон.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.