• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Михаил Миков: Не Русия, България сама за себе си е заплаха

Михаил Миков: Не Русия, България сама за себе си е заплаха

/КРОСС/ Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бившият лидер на БСП Михаил Миков. България сама за себе си е заплаха за отбраната и въоръжените сили. От 2014 до 2017 година от 10% на 20% се е увеличил недостигът на желаещи и попълващи армията. Ако продължи с този темп, след още 3 или 5 години България няма да има армия, изтъкна той. В същото време се занимаваме с глупости, че Русия била заплаха и няма реакция по този въпрос, а категорично трябваше да има такава, подчерта Миков.

Смешно е комплексарското поставяне на България, понеже сме членове на НАТО и сега да обявим и ние Русия за заплаха, допълни той. Според Миков това в определена степен е слугинско поведение. Трябваше да има ясна остра позиция, че България, дори и член на НАТО, не може да приема такъв доклад, в който Русия се обявява за заплаха. Каква заплаха - ще ни вземат петрола, ще ни вземат златото, диамантите, ще събират големи данъци от България, попита той.

По думите на Михаил Миков изборът на ВСС показва, че БСП не е категорична опозиция. Членовете на ВСС се избираха с абсолютно мнозинство, а това няма как да стане без определени договорки между управляващи и опозиция. Аз предупредих за това, още когато се приемаха промените в Конституцията. Изборът на шеф на НОИ говори също за определени договорки, коментира още бившият лидер на БСП. Не искам да говоря персонално за определени личности в БСП, но е очевидно, че там има проблеми. БСП не може да достигне до хората и да докаже, че е автентичната лява партия, коментира още Миков.

Не мисля, че Георги Гергов може да бъде водач на опозицията в БСП. Той помогна на Корнелия Нинова на Конгреса. Не стоя далеч от БСП, участвам на всички заседания на Националния съвет. Когато човек има достойнство, той може и да се обижда. Приеха се много нови правила в партията, които са популистки и недопустими. Някои от тях предизвикват и правни абсурди. Всички тези неща съм ги казвал на заседанията на Националния съвет, разкри още Михаил Миков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Може да е алкохолик, но е прав. В БГ отглеждаме на капково напояване 1 милион мангали, които ни ограбват всяка вечер и бият нашите деца. Какво ли ще бъде когато станат 2 милиона???

21.09.2017 21:00:22

И тоя алкохолик за матушката реве.

21.09.2017 20:38:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.