• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик

Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик

/КРОСС/Селфи стикът е много по-удобен и многофункционален уред при заснемане на фотографии, отколкото повечето от нас смятат. Възможността да превърнете селфи стика в статив, го прави още по-ценен инструмент за аматьори-фотографи или дори за режисьорите. Ето няколко съвета как да се използва, за да станат снимките интересни и разнообразни.

#1 Широк ъгъл

Основната функция на селфи стика е „виртуално" да удължи ръката на фотографа, за да влезнат в кадър повече елементи от обекта на заснемане. Преместването на смартфона по-далеч с няколко сантиметра, позволява да се заснеме групова снимка, в която могат да се поберат няколко души, а при самостоятелна снимка в кадър може да влязат повече елементи от заобикалящата ни среда. За по-голямо съвършенство на снимката при заснемане на лица, Huawei P10 ще се погрижи допълнително с режим за разкрасяване „beauty", с който се  омекотява тона на кожата и се подчертават най-красивите ви черти. По този начин лицето изглежда едновременно атрактивно и естествено.

Huawei селфи стикът AF14 има бутон за заснемане, поставен върху самата дръжка и съответно няма нужда да се използва таймера за отложено заснемане. По лесен начин можеш да  направиш няколко снимки, без да бързаш и да се налага отново да докосваш дисплея на телефона.

#2 По-удобно заснемане

Хората, които смятат, че селфи стикът служи единствено и само да постигнат най-добрата „selfie" снимка, грешат. Възможността на Huawei AF14 да се превърне в статив позволява лесно и удобно да правите разнообразни впечатляващи кадри и видеа, изискващи продължителен отвор на блендата.

#3 Смяна на перспективата

Разгъването на селфи стика улеснява промяната на перспективата на заснемане - снижавайки от по-висока към по-ниска перспектива и обратно, също като при високо бюджетните продукции, където се ползват скъпи кранове за камери с такава цел. Изключително важно е по време на заснемане движенията ви да са плавни  и бавни, за да постигнете поразителен ефект.

#4 Без ограничения

Селфи стикът позволява понякога да достигнем видимост до места, които не може да видим добре с просто око. Дали ще се стремим към заснемане на снимка или видео, с този уред можем да запечатаме доста интересни кадри като например вътрешната част на скален процеп или заснемем гледка, която е скрита от  препятствия като стена или тълпа.

#5 Вместо трипод

Селфи стикът AF14 може да се трансформира в лесна стойка, като само и единствено  го изправим до стена или друг стабилен елемент от пейзажа. Дори по-лесно е ако отворим дръжката на стика до 3 стабилни крачета. Това ще ни помогне да направим снимка с голяма група хора. Една от най-забележителните опции е т.нар. „таймлапс" режим (забързване/забавяне на времето). При Huawei P10 тази функция е вградена. Всичко, което трябва да направим е да оставим телефона за няколко минути. Ако има преминаващи облаци или други бавно движещи се обекти, ефектът ще е наистина зашеметяващ.

#6 Нощен град

Една от впечатляващите функции на Huawei P10 е режимът light painting („рисуване със светлина"). Всеки си е представял невероятни снимки на улиците през нощта, при които движещите се коли се преливат в реки от светлина. Със селфи стик с трипод и Huawei P10, можеш да постигнеш този ефект много лесно. Необходимо е само да поставиш смартфона върху стойката AF14 на оживена улица и да включиш режимът Light Painting, избирайки опцията Car Lights (Светлини от коли). Huawei P10 осигурява възможността за гледане в реално време, докато записва междувременно. По всяко време, телефонът  може да бъде спрян, когато е постигнат желаният ефект.  

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.