• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Калните бани във Варна се превръщат в заведение

Калните бани във Варна се превръщат в заведение

Варна /КРОСС/ Един от първите символи на морския туризъм в България - Калните бани във Варна, стават поредното заведение на крайбрежната алея. Въпреки че здравното министерство е било съсобственик на имота, никой там не знае за колко пари е продаден той. Баните са ползвани за лечебни процедури близо век от пациенти от цяла Европа.
Собственик на Калните бани вече е концесионерът на варненския плаж. От общината потвърждават, че са задействани документи за превръщането им в заведение за обществено хранене. От Министерство на културата одобрили. Баните обаче не са признати за културна ценност.
Екипът на Нова попита бившия собственик - Специализираната болница за рехабилитация - Варна, за колко е продаден имотът на плажа. Здравното заведение се оказва акционерно дружество между здравното министерство и фирма, регистрирана в Панама, съобщава Нова телевизия.
"Ние много години се борехме някой да ни разреши да направим реконструкция и ремонт, не ни се даде това разрешение. Не е продадено на безценица, това ви го гарантирам", заяви Милена Николова, заместник-директор на болницата.
От здравното министерство обаче нищо не гарантират, водели дела с панамската фирма.
"Това, което някой преди нас е цапцаросвал, разбирам, че аз трябва да отговарям за него", заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега се е получило доста по-добре от преди. Със сигурност ще се ползва повече от калните бани, в които не стъпваше почти никой от години.

07.07.2015 13:16:25

Профи

Всичко е супер, не знам журналята изобщо дали са виждали т.нар. бани - то беше като клозет след бомбардировка - и на вид, и на мирис. Така че много хубаво, че е оправено.

07.07.2015 13:12:26

Рамщайн

Още не са завършени, но вече изглеждат по-добре, отколкото някога са изглеждали и са в същия стар варненски стил. Няма ги ръждивите табели и счупените прозорци, както и опадалата мазилка.

07.07.2015 09:49:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.