• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Б. Асад предложи амнистия за бунтовниците

Б. Асад предложи амнистия за бунтовниците

/КРОСС/ Президентът на Сирия Башар Асад предложи амнистия на въоръжените бунтовници, сражаващи се с правителствените сили, ако те се предадат, предаде агенция SANA.
„Всички, носещи оръжия и издирвани от правосъдието, няма да получат пълно си наказание, ако се предадат и свалят оръжието", се казва в декрет на президента за тримесечната амнистия.

Сирийските правителствени сили затегнаха обръча около Алепо в четвъртък, като губернаторът на региона заяви, че ще бъдат отворени коридори за напускане на града от цивилните граждани, предава Reuters.

Около 250 хиляди цивилни все още живеят в контролираните от опозиционни сили източни квартали на града. Алепо се намира под фактическа обсада от началото на юли, когато правителството и неговите съюзници прекъснаха последния маршрут за влизане в източните райони.

Сирийската държавна телевизия цитира губернатора, че за цивилните граждани ще бъдат отворени три хуманитарни коридора.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че четвърти коридор ще бъде отворен в северната част на града, където ще могат да се предават екстремистите. „По нареждане на президента на Руската Федерация, днес започва мащабна хуманитарна операция, с подкрепата на сирийското правителство за подпомагане на цивилните в Алепо", заяви Шойгу в телевизионно изказване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е, нали за това се предлага една седмица пауза, за да не изловят чужденците, а да могат спокойно да се върнат в държавите си, където да си правят атентати, според вярванията си.

28.07.2016 21:33:52

Анонимен

Масовото самоунищожение е в ход сега някой сирийци ще искат да се предадат , а чужденците няма да да съгласни и само гледай да видиш

28.07.2016 18:52:03

Анонимен

До сега това САЩ не са го правили явно имат други цели

28.07.2016 18:49:13

Yordan

Ako sa chujdenci triabva da e dojivotna katorga zaradi prestapleniata izvardheni v Siria

28.07.2016 16:00:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.