• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Валери Жаблянов: Българската позиция е позицията на ЕС

Валери Жаблянов: Българската позиция е позицията на ЕС

/КРОСС/Референдумът е факт в Крим. Признаването на подобен тип референдуми отнема много време. Знаете, че и Косово все още не е приета от всички държави. Българската позиция е позицията на ЕС в момента. А ЕС не признава референдума. 

Това каза политологът и депутат от ПГ на Коалиция за България Валери Жаблянов в интервю за Нова телевизия. 
По думите му въпросът Русия или ЕС не стои, тъй като, от една страната, ЕС не е срещу Русия, а от друга - ЕС в това състояние не може да си позволи да организира икономически блокади срещу Русия, защото това ще се отрази върху най-богатите държави.
Позицията на България трябва да бъде премерена и внимателна, каза още Жаблянов и призна, че критика, по време на семинара на социалистите и кабинета в Боровец, към външния министър Кристиян Вигенин е имало и е била ясно изразена. Недоволството е било заради прибързаното изявление на Вигенин относно референдума в Крим.
Депутатите и министрите се събраха, защото се натрупват много въпроси. Имаше дискусия, каза Жаблянов и отрече министри да са били „хокани".
През уикенда Националният съвет на БСП утвърди листата на партията от 17 кандидати за участие в евроизборите. Защо Сергей Станишев оглави евролистата въпреки заявлението му, че няма да се кандидатира за ЕП, Жаблянов обясни с това, че отговорността на Станишев, като лидер на БСП и на ПЕС, не е само национална.
Самият характер на избора предполага, че представителите на БСП в листата имат всички качества да представляват България и в ЕС, каза още Валери Жаблянов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Психопат -Демагог, гледащ втренчено с празен поглед. Чудят се от кой пръст да измъкнат някаква лъжа, само и само да угодят на Русия и заслужат рубльовата премия. Това са негодниците, които не спират да продават Родината и я ограбват, но е време за промяна и тази сган да изтече в канализацията !

17.03.2014 12:18:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.