• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Затвориха женски фитнес в Саудитска Арабия заради „неприлично“ видео

Затвориха женски фитнес в Саудитска Арабия заради „неприлично“ видео

/КРОСС/ Спортните власти в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд заради рекламен видеоклип, който показва жена с прилепнало по тялото трико за тренировка.

„Ние няма да толерираме това", написа в Туитър шефът на спортната администрация Турки ал-Шейх, след като нареди да бъде отнет лицензът на фитнеса. Той също така наредил разследване и прилагане на наказателни мерки срещу тези, които са организирали излъчването на видеоклипа.

Видеоклипът, който беше широко разпространен в социалните медии, показва жена с непокрита коса, която се намира във фитнес зала и рита боксова круша.
Спортните власти казаха, че клипът съдържа сцени, които биха могли да покварят обществения морал.

Сауд ал-Кахани, медиен съветник на кралския двор, похвали бързата реакция на спортния орган и написа в Туитър, че кралството е на пътя към "умереност, но без морално разложение".

От жените се изисква да носят роби, покриващи тялото, и да покриват косите си на обществено място в кралството, което има едни от най-строгите ограничения за жените в света.

Преди година полицията разпитва жена, след като тя се появи в серия от видеоклипове, първоначално поставени в Снапчат, облечена в изрязана фланелка, разкриваща пъпа й и минипола. Тя беше заснета да се разхожда в историческа крепост северно от Рияд и да си играе с пясъка на дюните. Жената беше освободена, без да й бъде повдигнато обвинение.

От юни на жените в Саудитска Арабия за първи път ще им бъде разрешено да шофират, което е един от елементите на тенденцията към либерализиране нравите в кралството.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.