• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Референдуми в Швейцария за достъпни жилища и за нов закон срещу дискриминацията

Референдуми в Швейцария за достъпни жилища и за нов закон срещу дискриминацията

/КРОСС/ Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон срещу дискриминацията заради сексуална ориентация са темите в два национални референдума днес в Швейцария, предаде ДПА.

В първия швейцарците трябва да решат дали най-малко десет на сто от новите жилищни сгради трябва да бъдат изграждани от организации с идеална цел, каквито са кооперациите.

По данни на американската консултантска компания „Мърсър“ Цюрих, Женева и Берн са трите най-скъпи града в Европа и то не само заради високите наеми за жилища. Инициатори на първия референдум са леви швейцарски партии, синдикати и лобисти на наемателите.

Те твърдят, че от 2005 г. досега средното ниво на наемите се е повишило с около 18 на сто, три пъти повече от инфлацията, защото инвеститорите строят все повече луксозни жилища с цел максимална възвръщаемост.

Първоначално анкетите сред гражданите на конфедерацията сочеха, че мнозинството е за квота от евтини жилища. Но последните проучвания дават знак, че нараства броят на хората, които се опасяват от прекомерна намеса в пазара.

Изходът от втория референдум изглежда доста по-ясен, посочи ДПА. Анкетите констатират постоянно нарастване на подкрепата да се криминализира езикът на омразата и дискриминацията заради сексуалната ориентация на личността. Понастоящем наказателното право в Швейцария покрива само дискриминацията по раса, етнос и религия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.