• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бивш политзатворник: България не е успяла заради маневрите на Живков

Бивш политзатворник: България не е успяла заради маневрите на Живков

София /КРОСС/ С Тодор Живков се познаваме лично. Имам много лични разговори с него, изпили сме много бутилки уиски заедно. Политиката му беше грешна, защото постави в зависимост българската икономика. Това разказа пред Нова телевизия бившият политически затворник Петър Бояджиев. България не е успяла точно заради маневрите на Живков. Той се е кълнял пред мен, че друго не е можел да направи и е правил най-доброто. Това не е вярно, това са дребни сметки. Това не е политическа стратегия. Точно поради тази причина тези мощности, които той създаде, бяха неефективни, коментира той.
„Познавам лично Андрей Луканов. Той искаше да ме убеди, че трябва да съм му съюзник. Но аз му казах, че няма да умре в кревата. Не го заплашвах, но като му гледах комбинациите, знаех какво ще стане. Той пусна толкова криминални, раздаде им пари. Той беше обладан от мисълта, че ще създаде капитализма и ще бъде неговият Бог.
На 10 ноември българите бяха подведени. Тогава руснаците изгониха Тодор Живков. Питам Живков как така бързо сдаде властта. А той каза, че руснаците са му я дали и сега са решили да си я вземат. Българите се объркаха и си помислиха, че са им подарили свободата. А свободата не се подарява. По този начин те останаха в един мутирал комунизъм. В България липсва правовата държава. Собствеността и до сега се държи под контрол, а човек има нужда от собственост", отбеляза Бояджиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красен Станчев

Да си ебете майката ВСИЧКИ , ГАДОВЕ ПРОДАЖНИ !!!

15.03.2016 23:21:08

Анонимен

Нищо не ми казваш ,приятелю!Изостанал си много от днешното време и си безкрайно беден на идеи!А иначе ти съчувствам за страданията ти!Но какви са били те,щом си другарувал с Тато!?Аман вече от нови "активни борци"!Хрантутехме едни 45 години,а сега и тези кой знае докога?Народе...

20.04.2014 06:03:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.