• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

3,5 години затвор за Филип Златанов

3,5 години затвор за Филип Златанов

/КРОСС/Софийският градски съд осъди на три години и половина бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов по делото за прикрита проверка срещу президента Росен Плевнелиев и забавени решенията по още два случая.

Ефективната присъда идва, след като прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за Златанов, който стана известен със скандалното си тефтерче, страници, от което бяха оповестени от прокуратурата миналото лято. Тогава прокуратурата прожектира страници от тефтера, в които фигурираха инициали на политици от ГЕРБ - И. Ф., Ц. Ц., и Б. Б. След скандала Искра Фидосова напусна парламента.
В СГС обаче стана ясно, че тефтерът на Златанов не е сред доказателствата по делото. Той е обвинен, че е нарушил служебните си задължения, от което е било разколебано доверието на обществото в дейността на комисията като независим орган.
Според обвинителния акт Златанов е извършил незаконни действията при проверките срещу Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната Палата Лилия Бунева.
Става дума за три преписки в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Едната по сигнал срещу Плевнелиев - прекратена, но не е публикувана на интернет страницата на комисията. Втората - срещу Ранкова, решението по което не е качено месеци наред в интернет и тя не успяла да го обжалва. Третата - срещу Бунева, отново за непубликувано решение.
Делото срещу Златанов започна на 31 март. Той поиска то да е по реда на съкратеното съдебно следствие, тоест свидетелите и експертите да не бъдат призовани в съда, а да се ползва съдържанието от протоколите за разпит. В съда бяха прочетени свидетелските показания на бившия председател на Комисията за конфискация на имущество Тодор Коларов, тези на Яна Христова, Румен Ангелов, Дияна Иванова. В съда се явиха Димана Ранкова, бивш председател на Комисията за финансов надзор и бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ясен

Малко по малко започваме да се отърваваме от некадърниците от ГЕРБ.

03.04.2014 13:40:16

Драго

Отново се доказа правилото, че където има човек на ГЕРБ има и престъпление. Браво на съда, че не се церемонеше и наказа виновника

03.04.2014 13:39:50

Галя

Време беше за злоупотребите на представителите на ГЕРБ да им бъде поискана сметката. Надявам се само разследването да продължи и да бъде доказано видното за всички, а именно и кои са ИФ ББ ЦЦ - та да може да ги изпратят да правят компания на Тефтерчето, за да не му е самотно

03.04.2014 13:39:30

Николай

Поредния некадърник на Бойко беше изпратен на мястото, което утива най-много на всеки член на ГЕРБ

03.04.2014 13:39:16

Владо

Скоро всички от ГЕРБ ще последват примера му с Бойко и Цветанов начело. Може пък там да си основат нова затворническа партия и да разпределят порциите в столовата

03.04.2014 13:39:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.