• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Златева: Фалшива новина ли е, че Борисов лично поиска да бъда в правителството

Златева: Фалшива новина ли е, че Борисов лично поиска да бъда в правителството

/КРОСС/ Спорът дали БСП разпространява фалшиви новини продължава. От левицата опровергаха ГЕРБ, че било фалшива новина, че според ГЕРБ коалицията с БСП била невъзможна.

„Фалшива новина ли е фактът, че лично Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да поиска да остана в правителството? Фалшива новина ли е, че след това имаше разговор с мен? Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание", попита риторично зам.-председателят на БСП Деница Златева на пресконференцията след заседанието на изпълнителното бюро на партията.

„Тези факти отхвърлят тезата, че БСП е партията, която поражда фалшиви новини", допълни бившият министър по европредседателството в служебния кабинет.

Деница Златева коментира и актуалната тема за оставката на проф. Николай Петров като министър на здравеопазването след скандал, в който се оказа, че поръчки за 1,6 милиона лева на Военномедицинска академия са спечелени от неговия зет, докато той е бил начело на лечебното заведение. В тази връзка тя отправи няколко въпроса към премиера Бойко Борисов.

„Първият въпрос е, ако е знаел тези факти, които бяха изнесени по време на разследването на една от националните телевизии защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър. Ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, приемайки оставката му, г-н Борисов заема ли страната на тези лобита?", попита Златева.

По думите ѝ секторът отново остава без министър.

„Сектор, в който имаме недофинансиране на дейности. Има отменена реформа. Имаме болници, областни и общински, които са изправени пред фалит", коментира Златева. Тя попита дали тази поредна оставка е израз на управленската немощ на ГЕРБ в сектор "Здравеопазване".

Червените внасят вот на недоверие по темата "корупция", както реши конгресът. Няма да я сменят със "здравеопазване", заради скандалите там и оставката на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ ТЕ ТОВА ИСКАТ

01.11.2017 07:10:47

Анонимен

КУХИТЕ ЛЕЙКИ ОТ БСП НАЧЕЛО С КУХАТА ЛИДЕРКА В АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ.

01.11.2017 07:10:20

Анонимен

А БСП ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ПАЗИ ПАПКАТА И ОЩЕ КОЛКО ПАПКИ С КОМПРОМАТИ И ЛЪЖИ ДЪРЖИ ДОБРЕВ И СИЕ

01.11.2017 06:47:55

Анонимен

БСП БЪРКА ТУРЛЮ-ГЮВЕЧА И СЕГА ДА СИ ГО ЯДЕ, А НЕ ДА ЗАБЪРКВА ДРУГИ В НЕГО.

31.10.2017 22:31:31

Анонимен

НИЕ ЗНАЕМ КАКВА РОЛЯ ИГРАЕ БСП И ХАСКОВСКОТО ЛОБИ

31.10.2017 22:28:12

Анонимен

Ало, твърденията за някакви лобита идва от защитниците на подалия оставка министър, БСП тук няма никаква роля! Мислете преди да пишете!

31.10.2017 20:22:51

Анонимен

А КАК ГО ОВЪРТАТЕ САМО!Е ЛИ ТОГАВА И НАТИСКА КЪМ ДЕЛЯН ДОБРЕВ ОТ ХАСКОВО НЯКАКВО ХАСКОВСКО ВАШЕ ЛОБИ.

31.10.2017 16:58:24

Анонимен

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЛОБИТА И МЕДИЙНИ БУХАЛКИ.

31.10.2017 16:56:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.