• 05 Дек 2021 |
 •  USD / BGN 1.7322
 •  GBP / BGN 2.2997
 •  CHF / BGN 1.8830
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 4°C

"Атака" предлага първа точка в дневния ред на НС утре - разваляне на концесиите за златодобив у нас

"Атака" предлага първа точка в дневния ред на НС утре - разваляне на концесиите за златодобив у нас

/КРОСС/ПП "Атака" предлага първа точка в дневния ред на НС в сряда да бъде проекторешението за разваляне на всички концесии за златодобив у нас. Това заяви Волен Сидеров в авторското си предаване „Неделник". Сидеров припомни, че проекторешението „отлежава" в деловодството на парламента още от октомври миналата година. Сега по силата на правилника то трябва автоматично да бъде включено в дневния ред в т. нар. „ден на опозицията".

Надявам се проектът ни да бъде обсъден и гласуван, тогава ще стане ясно кои депутати са съгласни ограбването на България от чуждите концесионери да продължава, обясни Сидеров. Ще огласим имената им, категоричен бе той.
В решението парламентът възлага на правителството да предприеме необходимите мерки за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, редки и ценни метали. Настоява се кабинентът да подготви стратегия за развитието на отрасъла и да предложи нова законова и подзаконова нормативна уредба.
Сидеров припомни, че само печалбите на „Дънди Прешъс" от добив на злато възлизат на над 7 милиарда лева, докато фирмата е внесла в бюджета едва 70 млн. лева като концесионна такса.
Никой не може да каже кои са собствениците на концесионните фирми, които работят в бранша, нито съществува какъвто и да е контрол по отношение на добитите количества злато, ценни и редки метали, посочват вносителите от АТАКА.
Неясни са постъпленията в държавната хазна от данъци, такси и други задължения на концесионерите, свързани с изискванията на българските закони. Целият отрасъл се намира в сферата на сивата икономика и за това няма и каквото и да е съмнение, пише в мотивите на проекта за решение.
Националистите допълват, че фирмите - концесионери работят при пълна непрозрачност, при условията на тежки и системни нарушения на екологичното и трудово законодателство, извършват технологични операции при добива, които застрашават околната среда. Това са изключително тежки нарушения от страна на концесионерите и тези нарушения са достатъчно основание за прекратяването им.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никокой не влиза панделата и няма страх ...

07.06.2017 06:44:01

пешо

Това е от 2015 г 02 юни.Старо вече няма да предлага

06.06.2017 16:45:41

Анонимен

Сега ще правят концесия на Хасковска вода!

05.06.2017 21:03:17

Djimi

Хайде ,Волене!Направи го най после!Ако успееш,ще смениш Бойко!

05.06.2017 21:01:35

Диджей Георги Белитов

Дано да се приеме и да се анулират тези срамни за България концесии, а тия които са ги направили и поддръжниците им-на бесилката. ..

05.06.2017 17:58:12

Анонимен

Това би значело край на коалицията

05.06.2017 02:16:56

Анонимен

А дано...

04.06.2017 23:44:14

Анонимен

Няма да стане. Ще купят достатъчно депутати това да не стане! Защо не искат прекратяване концесията "Софийска вода". Тя изсмуква парите на Софиянци, благодарение на Софиянски. СТИГА! !

04.06.2017 12:15:10

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.