• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Василев за Истанбулската конвенция: Проблемът е в текста, не в превода

Василев за Истанбулската конвенция: Проблемът е в текста, не в превода

/КРОСС/ Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил точен. Затова Съветът на Европа решил да прави нов превод на Истанбулската конвенция!

А-й-й, колко се размириса само от това съобщение. Та ако министър-председателят е чел текста на български, значи са го били подвели; ако каже, че го е чел на английски или френски, значи лъже; ако не го е чел, значи мандатът, въз основа на който Захариева е подписвала конвенцията, е фалшив; ако пък е подписала без мандат, значи трябва да я изгонят. Значи и гласовете "за" в Министерския съвет са невалидни, тъй като документът, който са гласували, е с невярно съдържание.

И да изгонят Захариева, голяма работа. Проблемът е в текста, не в министърката или в превода. Преводът няма правна стойност, такава има само оригиналът. Както и да го превеждат, третият пол остава. Той е в дъното на конвенцията, нейният смисъл. Насилието над жените е благовидната форма, с която се прикрива гнусното в съдържанието.

Както и да го превеждат, остават извращенията, които подготвят над детската психика. Остава задължението да изкореняваме нашите традиции и обичаи, които третополовите не харесват. Остава подмяната на нашите ценности. Остава принудата да приемаме и храним всеки афроазиатец, който твърди, че е женствен и поради това се опасява да не бъде преследван в своята страна.

Размирисалата се конвенция започва да вони, когато си представим, че нашите управници може и друг път да са подписвали нещо, без да знаят какво. Бутнали им листа, погалили ги по главата, нашите подписали и казали тенкю.

Кой знае колко пъти Министерският съвет е вземал съдбоносни решения ей-така, без да четат, на доверие, за потупване по рамото или за някой скришом бутнат милион.

Май се насадиха на пачи яйца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ДЕБИЛЕН САЙТ ЗА ДЕБИЛИ.

18.01.2018 22:26:36

Анонимен

И тоз амбразурчик активираха ... що не ходи да удари по един тупаник на жената , ами ни занимава с опорни лакърдии .

17.01.2018 22:49:09

Анонимен

ЕТО ТАКИВА КАТО ТОЗИ ДРУГАР СИ ЛИЧИ ЧЕ РАБОТИ ПО РУСКИУ ОПОРКИ.

17.01.2018 21:35:36

Анонимен

А ЗА РУСИЯ САМО ХУБАВО НАЛИ.КАК ПЪК НИЩО ЗА РУСИЯ КРИТИЧНО НЕ НАПИСА.

17.01.2018 21:32:09

Анонимен

ХАЙДЕ СТИГА РАБОТИ ЗА РУСИЯ.МРАЗИШ ДОРИ И СЕБЕ СИ.РУСКИ СЛУГА И ПРЕДАТЕЛ НА РАЗВИТИЕТО НА ЦЯЛ СВЯТ.ПЪК ТОЧНО ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМА.

17.01.2018 21:31:06

Анонимен

Бойко явно вече е взел милиона, т.к. пак завъртя плочата за женското насилие. Да не си сменява пола?

17.01.2018 21:05:25

Анонимен

Единствените термини, които в МОН отказаха да бъдат включени бяха окупация и 16-та съветска република

17.01.2018 20:51:50

Анонимен

Същите номера Европа ни извърташе и за Белене, и за Козлодуй и за Южен поток. Хайде стига вече.

17.01.2018 14:48:54

Еврогейско и герберастко лицемерие

На калпавата Истанбулска конвенция - преводът й крив! Не било шия, ами врат - това ще бъде същността на новия превод, защото старото съдържание е непоклатимо закрепено в АНГЛИЙСКИЯ и ФРЕНСКИЯ текстове, които както изрично е отбелязано в конвенцията, СА ОФИЦИАЛНИ. Тоест, както и да преведат на български Истанбулската конвенция, за да се направят българите и народните ни представители на глупави, последиците от нейната ратификация ще съответстват на изискванията на английския и френския текстове, а те искат всичката онази противоестествена гнусотия на содомитите/сатанистите, която е залегнала в конвенцията, включително и разврата на децата и внуците ни, и унищожаване на християнството, мюсюлманството и семейството.

17.01.2018 14:39:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.