• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Атака: Присъствието на знамето на ЕС в българския парламент противоречи на всякакви закони

Атака: Присъствието на знамето на ЕС в българския парламент противоречи на всякакви закони

/КРОСС/ "Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание." Това се казва в официална позиция на ПП "Атака" по повод решението на представителите на партия да преместят знамето встрани от телевизионните камери по време на брифинг в парламента.

"Знамето, което се води, че е на ЕС не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС", посочват още от партията.

"След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за Конституция на Европа", припомнят от "Атака"

"В отговор на спекулациите, че от "Атака" сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е когато „интелигентните" протестъри късаха билбордове на телевизия „АЛФА" и ПП "Атака" и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент", изрично подчертават националистите.

"От "Атака" питаме защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. В интерес на обективната истина, която всички медии претендират, че отразяват, т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона. ПП "Атака" ще направи официално запитване още в първия ден на структурирането на Народното събрание, на какво основание в институцията Народно събрание на Република България, знаме, което е неидентифицирано и нелигитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме", съобщават още от партията.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

5ko

Разбира се , че е незаконно. Щеше да е законно, ако беше знамето на Русия.

22.10.2014 16:28:44

Анонимен

Разбирате ли, че скоро това знаме ще стане коликционерска рядкост. Тогава ще се продава на търг за мнооооого пари, каквито и да са те..

21.10.2014 23:26:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.