• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нова книга: "Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните"

Нова книга: "Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните"

/КРОСС/ На 05.12.2017 год. Акад. Цветан Гайд представи своята нова книга „Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните" от поредицата „Тракийското Писмо - Декодирано", в продължение на трудовете на д-р Стефан Гайд и Института по Т-Наука, представящи най-новите сензационни открития в модерната тракология, които завинаги промениха историческата наука и възстановиха истината за древното минало на нашите предци.

Интердисциплинарните изследвания доказват категорично участието на нашите праотци в генезиса на европейските народи, включително и най-стари сказания и предания на древния келтски фолклор, които свидетелстват за произхода на галите (келтите) от Балканска Тракия.

Книгата разкрива и разгръща разбирането за родината ни като културна и духовна съкровищница на човечеството, съхраняваща тайните за произхода, миналото, настоящето и бъдещето на човешката раса. Познаването на оригиналното и автентично божествено учение на древните богари, на великите родоначалници и патриарси на древна Тракия, разкрива пред читателя и тайните на Светите хероси.

Чрез декодирането на идеограмната йероглифна писменост на траките и по-късния им линеарен бохарски скрипт, а сега и след разчитането на древните рунически знаци като Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др., както и множество други артефакти от неолита и енеолита, книгата представя автентични източници на информация за живота, мирогледа и вярата на първото човечество, от които произлизат всички по-късни духовни и философски учения. Подчертава се особеното културно и духовно значение на системата от рунически знаци („Рибено Писмо") от о-в Самотраки, както и нейното централно място в Мистериите на Орфическата школа и учение.
Книгата съдържа и нови задълбочени анализи на пасажи от Библия Бесика.

В представянето си, авторът отбеляза, че първоначалните ожесточени опити да се оборят новооткритите факти /чието обнародване от д-р Стефан Гайд и екипа на Института по Т-Наука датира отпреди поне 12 години/, вече завиват към една нова тенденция на поява на имитации и присвояване на подхода към коректното разчитане на свидетелствата за богари и Траки, и профанизиране на темата от ентусиазирани патриотари.

Акад. Цветан Гайд увери феновете на откритията, че има още много материали и артефакти, върху които Институтът по Т-наука работи и продължава да допълва и развива тази нова насока в Тракологията.

Авторът обобщи също и основните изследвания и изводи, изложени в новата книга, а именно:

Представени са исторически сведения и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия /„Трако де Данан" - Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Направен е нов пробив и надграждане след декодирането на йероглифите-идеограми на Тракийското Писмо, като са разчетени вече и древните рунически знаци в Тракия чрез „метода Гайд" през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите, наречена от тях „огам" или Дървесна писменост. Руническият скрипт изпълва с конкретно съдържание /законови формули от типа „правѝ - не правѝ" и други действени формулировки-глаголи на речта/ образните знаци върху древни артефакти, мегалити и природни феномени.

Наблюдава се преход в употребата на тази писменост от първоначалната ѝ роля на магически заклинателни формули към едно все по-социално насочено законодателство, което регулира отношенията между човеците в справедлив ред. Извежда се тезата, че именно тези послания са прототипът на доста по-късния Мойсеев закон, записан именно върху каменни плочи от „самия пръст Божий".

Големият пробив в разчитането на новите артефакти прави „четими" и разбираеми древни послания, чието съдържание е на високо концептуално ниво.

За книгата авторът казва:

„От страниците на книгата в ръцете Ви, ще изгрее пред Вас най-древното законодателство на патриарха Орфей, написано със свещени руни върху скрижали на библиотека (библия) от най-древни артефакти - същите знаци, с които по-късно са изписани мойсеевите заповеди, а друидите законотворци са управлявали келтското общество. Чрез системата на рунически знаци на „Рибеното писмо" от о-в Самотраки ще проникнете в мистериите на орфическата школа..."

На финала, Акад. Цветан Гайд призова за завръщане към корените, към преоткриване на българската идентичност и изследване на духовните технологии, които предците ни са владели, чиято цел е не просто прогрес и развитие на човека във видимия свят, но развитие на скритите творчески дарби вътре в човека.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цветан Гайдарски не е "академик" и "института по Т-наука" е една фалшива абревиатура на сектата Тракийска "църква". В България всичко може да се публикува и учените за съжаление не взимат под внимание небивалиците на хора, които имат окултни наклонности и увличат българите (разчитайки на националното им самочувствие) в опасни практики и учения.

14.12.2017 09:28:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.