• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Марина Абрамович: Оплачете се на дърво, за да преживеете 2020-а

Марина Абрамович: Оплачете се на дърво, за да преживеете 2020-а

Дърветата са най-добрите слушатели, излейте им негативната си енергия, призовава пърформанс артистката

/КРОСС/ „Дърветата са като човешки същества", казва пърформанс артистката Марина Абрамович в специално видео, което призовава хората да си изберат едно дърво от близкия парк и да му се оплачат, за да преживеят 2020 г. Говоренето на дървета по парковете е част от новия пърформанс на Абрамович от серията „Методът Абрамович" и е озаглавен „Оплачи се на дърво", пише „Арт Нюзпейпър".

„Дърветата имат интелект. Имат емоции. Комуникират си едно с друго. И затова са перфектните слушатели. Може да им се оплачеш", казва тя в клипа към пърформанса.

„Методът Абрамович" представлява серия от упражнения, развити от артистката, които учат как човек да „присъства" най-пълноценно в света. Поредицата ще има премиера в нова програма на телевизионния канал „Скай артс", когато артистката ще обяснява на зрителите за изкуството на пърформанса в продължение на 5 часа.

Във видеото Абрамович споделя и насоки как най-успешно човек да сподели тревоги и притеснения с дървото. Първата важна стъпка е да изберете дърво, което харесвате - малко, голямо, може дори да не е красиво, но трябва да изпитвате емоционална връзка с него. Изберете го не защото е красиво, а съдейки по миризмата му, листата и стъблото, съветва тя. Но не го прегръщайте веднага, казва артистката, почувствайте енергията му. Може дори да не го докосвате, а просто да поставите ръцете си с дланите към кората, съвсем близо до дървото.

„След това се оплачете от дъното на сърцето си - казва тя. - Това е цялата идея. Някой от вас оплаквал ли се е преди на дърво? Не. Затова ще бъде нещо, което ще правите за първи път. Това е като пътуване през непозната територия. Излезте от зоната си на комфорт и направете нещо различно. Надявам се, че ще създадем вид тенденция, че хората ще изтичат до парка, за да се оплачат на дърветата. Това е един от начините да се излекуваме от настоящия момент на историята."

Дървото е най-добрият слушател - той ще поеме негативната ви енергия и няма да ви каже и думичка насреща, добавя тя.

„Това е моето послание до публиката. Моля ви, отидете в парка до вас. Изберете дърво, което харесвате. Прегърнете го силно. Много силно. И излейте сърцето си. Оплачете се на дървото, поне 15 минути. Това е най-доброто лечение", завършва посланието на Абрамович.

Пърформанс артистката ще бъде първата личност от съвременното изкуство, която ще поеме програмата на „Скай артс" - каналът се излъчва безплатно във Великобритания от септември 2020 г., но все още е платен за останалите територии.

„За „Скай артс" да дадат пет часа на артист, за да прави каквото си иска, е революция - казва Абрамович. - Чувствам невероятна отговорност, това не трябва да бъде за първи и последен път. Трябва наистина да работим и да привлечем колкото се може повече зрители, особено, ако таргет групата е младата аудитория. Надявам се, че след тези пет часа всеки ще знае какво е пърформанс изкуство."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що за езичество проповядва тази бесновата жена ! Кой нормален би я послушал ! Нормалните руснаци са православни християни и те се оплакват и се надяват на Господ Иисус Христос !

02.12.2020 00:16:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.