• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

САЩ ударно напускат Афганистан

САЩ ударно напускат Афганистан

В разгара на пандемията  Каракачанов праща нов контингент!

/КРОСС/ Няма по-опасен вирус за финансовата ни система от военния министър. Плати три милиарда авансово за фантоми, които ще долетят след пет години. Ако изобщо кацнат тук, с оглед на тежката коронавирусна ситуация и в Щатите.

По време на министерстването му паднаха два бойни хеликоптера и загинаха военни пилоти. Причината - малко полетни часове поради липса на гориво. Но липси в министерската заплата от 4500 лева нямаше.

Преди месец Каракачанов обеща нови три милиарда за бойни машини и кораби за Сухопътните сили и Военноморския флот. От които милиарди ще спечелят немските и щатските пенсионери. Слава Богу, че финансовият министър се усети и обеща отлагане на сделките.

След като загроби шест милиарда, на 21 март Каракачанов ни уведоми, че въпреки извънредното положение и изтънелите държавни финанси, за Афганистан заминава поредният военен контингент. Така било планирано, а и сме обещали на съюзниците...

Съюзниците обаче напускат Афганистан, след като преди две седмици САЩ подписаха мирно споразумение с талибаните. Американските войски си тръгват в рамките на първия етап от изтеглянето, предвидено в мирното споразумение, каза американски служител, цитиран от Асошиейтед прес. Ние ще намалим броя на военния си контингент от 13 000 на 8600 военнослужещи, добави служителят, пожелал да остане анонимен...

40-ят ни военен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи, в който влизат рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери. Българските военни ще изпълняват задачи, свързани с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на Афганистанската армия.

За съжаление Кабул няма да плати и цент за новата ни шестмесечна мисия, която струва около 20 милиона лева. От 2000 г. до момента военното ни присъствие в Афганистан е източило от хазната най-малко 500 000 милиона лева.

Веднага след новината, че Щатите напускат Афганистан, Каракачанов бойко заяви: „Ако САЩ се изтеглят от Афганистан, не смятам, че България има работа там". Сега обаче говори точно обратното. И никой не го пита кой и какво го принуди да се отрече от обещанието си.

Въпросите са три и силовото вице трябва да отговори на тях в парламента:

Защо Каракачанов праща ново пушечно месо в държава, от която американците ударно се изтеглят?

Защо не се съкрати поне наполовина контингентът ни, както това правят янките?

Защо премиерът не озапти военния си министър и не му нареди да се съобрази с новата американска политика за прекратяване на мисията на НАТО в Афганистан?

Още повече, че пандемията с коронавируса обръща с главата надолу държавния бюджет на най-бедната и най-болната държава в ЕС.

Каракачанов трябва да бъде обуздан! И то незабавно!

Ако толкова държи да дружи с талибаните, нека формира доброволческа афганска рота и лично я оглави. И плати разходите по нея от субсидията на ВМРО. Но едва ли!

За три години министерстване той не посмя да посети нито веднъж мисията ни в Кандахар. Щото животът му е скъп, пък и има по-важна мисия - България на три морета!

 

Велизар Енчев/фейсбук

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Посочи един управленец, който да не е боклук, а?!

22.03.2020 23:28:21

Анонимен

Страшни боклуци има в управлението ни!

22.03.2020 15:54:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.