• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Христо Янев с нов трансфер направо от Монблан

Христо Янев с нов трансфер направо от Монблан

/КРОСС/ Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта стартират проекта „Побеждаваме агресията заедно!“, а бившият футболист ще дава пример на участващите младежи

Идните месеци редица събития в София, Бургас и Пазарджик ще стимулират толерантните отношения между почитателите на виртуалните спортове

 

След изкачването на най-високия връх в Западна Европа – Монблан, Христо Янев се представи в ново амплоа. Бившият футболист и треньор обяви, че ще подкрепи проекта на фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта „Побеждаваме агресията заедно!“, който организаторите официално представиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА днес.

В рамките на проекта ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения за младежи, където основен фокус ще е не само забавлението на участиците чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социалноотговорно поведение и ограничаването на агресията. Инициативата се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта и корпоративни партньори и приятели на фондацията, а част от организацията ще бъде и един от най-перспективните клубове по електронен спорт, Team Vrkolak.

Острието на отбора и многократен шампион на FIFA Стилиян "Drujinkata" Василев също взе участие в днешното събитие и обеща да помага на Христо Янев за новото му предизвикателство.

„Електронните спортове не са моята стихия, но ще помогна на каузата колкото мога, разчитам на съдействие от Стилиян и организаторите“, коментира с усмивка Янев и допълни: „поздравявам ги за добрата инициатива и ми се иска да има все повече и повече подобни добри примери“. Футболният национал наскоро обяви създаването на сдружение „Седем истории“, което ще помага на деца с аутизъм и има за цел изграждане на дневен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията.

„За нас е огромна чест и удоволствие, че Христо за пореден път застава зад социалните инициативи, които организираме. Ние също ще го подкрепим като поставим урна за дарения на всяко от събитията ни през годината, както и ще съдействаме с лични средства, контакт с корпоративни дарители и приятели на нашата фондация, които биха били от полза за проектите на сдружение „Седем истории“, коментира по време на пресконференцията Елена Тодоровска от организаторите фондация „Вълшебен свят“ и сподели, че първият турнир от тазгодишната кампания е на 2 август в София.

„Побеждаваме агресията заедно!“ е поредният проект на организацията, насочен срещу агресията и в полза на деца и младежи в риск. След многото успешни социални инициативи, през последните три години фокус на екипа бе кампанията „С усмивка“.

В нея младежи от София, Стара Загора, Варна, Пазарджик и Бургас спортуваха и се забавляваха заедно, с фокус върху толерантното отношение. А най-значимото събитие от серията бе мащабният едноименен спортен празник през септември 2018, когато редица известни имена от спорта и шоубизнеса, начело с Димитър Бербатов и Ник Левентис, отправиха послания срещу агресията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.