• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ново лице за Giulia и Stelvio

Ново лице за Giulia и Stelvio

/КРОСС/ За новата моделна година Alfa Romeo обнови моделите Giulia и Stelvio. Спортната лимузина и луксозният SUV получават елементи от дизайнерския стил на най-новия модел на марката Tonale, както и изцяло дигитални контролни уреди, съобщи "Труд бг".

Промените се открояват най-видимо в предната част на автомобилите. Основната новост в лицето на Giulia и Stelvio са фаровете. Дебют в двата модела правят светлините тип 3+3 с нова изцяло LED адаптивна матрична технология. Трите модула във всеки фар образуват уникална предна линия и осигуряват дневни светлини, динамични мигачи и същевременно гарантират най-добрата осветеност благодарение на въвеждането на две усъвършенствани технологии.

Едната е система за адаптивно предно осветяване, която постоянно регулира късите светлини в зависимост от скоростта и условията на шофиране. Другата е сегментирана технология за дълги светлини без заслепяване, която при лоша осветеност на пътя автоматично разпознава двете посоки на движение и предотвратява заслепяването на останалите участници в движението. В допълнение функцията на светлините Welcome & Goodbye се активира всеки път, когато водачът отвори или затвори автомобила. Всичко това означава по-голяма ефективност по отношение на продължителност и спестяване на енергия, както и по-голяма безопасност поради по-малкото натоварване на зрението и повишен комфорт при шофиране.

Двата автомобила на Alfa Romeo са оборудвани с най-модерните технологии за комфортно и свързано изживяване при пътуване. Арматурното табло съдържа нов, изцяло дигитален 12,3'' TFT екран, от който има достъп до цялата информация за превозното средство и параметрите, свързани с технологиите за автономно шофиране. Графиката на изображението може да бъде конфигурирана в три оформления - модерно, ретро и отпускащо.

Информационно-развлекателната система гарантира съдържание, функционалности и свързаност Alfa Connect, които предлагат широка гама от полезни услуги за безопасност и комфорт с актуализация „по въздуха". Например функцията My Remote предлага различни услуги като възможността за контролиране на някои от функционалностите на автомобила (отваряне/затваряне на врати, премигване на светлините) от разстояние чрез смартфон.

Технологията NFT (Non-Fungible-Token) вече е налична и за новите модели Giulia и Stelvio. Това е световна иновация в автомобилната сфера, която Alfa Romeo въведе с Tonale, а сега се разпростира върху цялата гама. Технологията се основава на концепцията за блокчейн карт", криптиран и немодифициран цифров регистър, където се записва основната информация за всеки автомобил. Този сертификат може да се използва за гарантиране на правилната поддръжка на автомобила и по този начин да повиши остатъчната му стойност.

За да отпразнува дебюта на новите модели Giulia и Stelvio, Alfa Romeo представи специалната серия Competizione. Това е автентична концентрация на стил и динамика, която ще зарадва почитателите на марката.

Новата версия се откроява с ексклузивния си сив матов цвят Moon Light, червени спирачни апарати и 2-инчови джанти. Интериорът се отличава с аудиосистема Harman/Kardon и тапицирано с кожа табло и седалки с червени шевове, затъмнени стъкла и емблема Competizione отстрани и на предните подглавници. При Competizione ексклузивното активно окачване на Alfa и технологията NFT (Non-Fungible Token) са стандартни. Това е най-висшият израз на същността на Alfa Romeo по отношение на стил, производителност и технология.

Марката гарантира, че динамиката на шофиране на новите модели Giulia и Stelvio отново е най-добрата в класа в съответните сегменти. Това се дължи на точния баланс между италиански дизайн, най-съвременни двигатели, перфектно разпределение на теглото, специални технологични решения и отлично съотношение тегло/мощност. Новината в двигателната гама е новата дизелова версия със задно предаване с мощност 160 к.с.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.