• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Алгафари: Разумният вариант е кабинет на БСП, подкрепен от системните партии

Алгафари: Разумният вариант е кабинет на БСП, подкрепен от системните партии

/КРОСС/ Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има такъв народ" Слави Трифонов сред избирателите, гласували доверие на партията му, защото той ще се покаже като праволинеен човек, който не отстъпва. Това мнение изрази в интервю за БНР режисьорът Нидал Алгафари.

Алгафари смята обаче, че начинът, по който Слави Трифонов се е появил в публичното пространство, за да мотивира връщането на мандата от ИТН, е погрешен и обиден за хората, които са гласували за него, а и за останалите, които го смятат за опозиция.

„Хората по света се опитват и в най-тежките ситуации да се усмихват, да вдъхват надежда, а не да се гледа лошо, да се гледа гневно, да се говори злобно."

Свободата на словото е един от принципите на демокрацията, към които в момента Трифонов проявява най-малкото неуважение, посочи Нидал Алгафари.

„Начинът, по който е облечен, начинът, по който говори, начинът, по който се появява и кой му задава въпросите, смятам, че това е неуважение вече и към неговите си избиратели."

Нидал Алгафари е на мнение, че Слави Трифонов е сбъркал и с избора на министър-председател, я голяма част от хората, особено в чужбина, са очаквали повече като подготвеност.

„Да издигнеш човек, който никога не е управлявал един човек в живота си, освен себе си, само за това, че знае как да играе шах, не е достатъчно, за да бъде министър-председател на една държава, която е в тежка криза."

„Преди много години Слави беше много открит човек, много отворен човек, човек, който обичаше да има голямо обкръжение от хора - и да ги разсмива, и да ги разплаква, и да спори с тях. От може би едно 7-8-10 години той започна постепенно да се затваря и стана някакъв отшелник, за самия себе си. /.../ Това му затваряне в един момент може да изкриви психиката му в направления, които не са най-добрите за водач в политиката", коментира още режисьорът.

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Тошко Йорданов и Слави Трифонов говорят на един и същи език, отбеляза Нидал Алгафари в предаването „Преди всички".

„Все още смятам, че повечето неща му се пишат от сценаристите. Смятам, че все още като че ли Слави изговаря не своите мисли, а изговаря мислите на сценаристите си."

Нидал Алгафари предположи, че президентът ще върне жеста на БСП, която го подкрепи за президентските избори, и ще им връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Алгафари прогнозира, че „те ще подходят отговорно". Като разумен вариант той очерта състав на правителство, предложен от БСП и подкрепен програмно за определен период от време от системните партии на статуквото като по-опитни играчи, които са наясно, че е необходимо време за важно законодателство.

„На тях им трябва правителство, което да може да изпроси тези пари, които ще ги вземем от Европа, което да подготви изборите за президент. Ще подкрепят правителство на БСП с някакъв мандат, с някаква програмност. Ще стане хем партийно, хем програмно, при някакви договорки."

„Другият вариант е да ни хвърлят в центрофугата на нови избори. И пак избори, пак избори, докато не стигне разумът до тези наши големи политици, че най-добрият вариант е да се обединят."

В този момент БСП може да покаже на избирателите си и на тези хора, които поискаха промяната, че те са готови да направят тази промяна, заяви още Алгафари.

Бойко Борисов според Нидал Алгафари трябва да може да преглътне това, че не можа да състави правителство и да даде шанс на държавата.

„Иначе другото много лично става и много грозно ще стане. Българският народ не е толкова прост и ще види, че не може Бойко Борисов заради егото му - защото искам да го прецакам или да го победя Слави Трифонов, да вкараш държавата в ужас. Или пък обратното - Слави Трифонов да победи Бойко."

Единственият шанс за държавата в момента е да има някакво правителство с някакъв мандат, обобщи Алгафари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Даскала

Алгафари , Вие сте нечестен човек!Но хората Ви познават вече ине Ви обръщат внимание!Какво предлагате?БСП да се съюзи с мошенниците от ГЕРБ и ДПС?Не сте наред!

03.05.2021 16:43:29

Анонимен

Нидал ДС Алгафари и неговият "разумен" вариант. Ха-ха. Ех тия милиционери бре...

30.04.2021 17:22:45

Анонимен

Обърнете внимание, че без изключение всички парламентарно представени партии, плюс някои невлезли заедно с мисирките и пуяците наместо да се борят и свалят ББ и ГЕРБ от власт, вкючително и като принудят Гешев да го арестува за всичките му престъпления, крякат срещу БСП и лично срещу Корнелия Нинова. Явно това е крайната цел на "промяната" - в РБ да няма нито една лява партия. Това всъщност е началото на поредната подмяна на вота на българските избиратели. И защо? Ами такива са заръките на нашите задгранични "началници" обединени с крупните грабители като Гергов, Домусчиев, Златев и прочее самозабравили се бивши кадри на БКП и на костовистите от СДС-то му или пък потомци на такива, защото не може да има партия у нас, която да има по-различно мнение от това на новите ни псевдопартньори да бъдем вкарани в конфликт с Русия или поне да намалеят количествено русофилите в РБ. А територията ни, която единствено е важна за тях, да се превърне в плацдарм срещу единствените заедно с Китай, които се противопоствят на новия фашизоиден световен ред, чието рязко начало положи изпуснатия от американската лаборатория в Ухан коронавирус. Чрез поредица от нови избори се цели само едно - БСП да се превърне или в извънпарламентарна партия, или с нищожно участие в политическия живот на България. Странно, че досега нито един т.нар.политолог, включително и приближен уж до левите идеи, не е изразил публично тези замисли срещу всичко прогресивно, което евентуално може да разчупи сегашното статукво у нас, единствено в инетерес на не повече от 10% от населението ни. Но при "демокрацията" както отдавна наричат капитализма е така - не е важна силата на идеите, които като обхванат масите се превръщат в материална сила, а чичко Паричко, алчността, лицемерието и подчиняването на хората в името на едно - печалбата в полза на мафиотско придобития капитал, както по света, така и у нас. И в този смисъл новият-стар български политически елит, начело вече с Тошко Йерусалимски,, Сл.Трифонов, Ат.Атанасов, М.Манолова, Хр.Иванов и т.н. е пример и потвърждение на това как може уж с чисти намерения да се ограбят средствата не само на българския народ, но и на европейските данъкоплатци. За това иде реч - милиарди евро, г-жи и г-да...С ликвидирането или минимизирането на БСП, ако шайките от цялата тази палитра партии, кой на статуквото, кой на протеста, осъществят своите намерения, отсега може да бъде предсказано само едно - кочината Му ще си остане завинаги такава с малко по-различни лица и скоро няма да има къде дори да се връщат над 2 милиона прокудени от хунтата и "демократичните промени" българи. В този смисъл е важно всеки мислещ от нас да се определи на чий бряг действително иска да бъде...Времето на празните и излъгъни надежди свърши.

28.04.2021 21:56:20

Анонимен

Повтаря като папагал изреченото от ББ и се опитва като него да бъде политически тарикат с цел оцеляването на статуквото. БСП се показа с кого ще играе заедно.

28.04.2021 14:43:36

Анонимен

....всички се обявяват против БСП и всички натоварват БСП с исканията си

28.04.2021 13:43:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.