• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ричард Алибегов: Развълнувани сме като на първия учебен ден

 Ричард Алибегов: Развълнувани сме като на първия учебен ден

/КРОСС/ Развълнувани сме като на първия учебен ден, заяви в БТВ "Тази сутрин" Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, по повод отварянето на ресторанти и кафенета. Това е ново начало - взели сме всички мерки по заповедта на министъра и се надяваме хората да са доволни, посочи той.

Според него да се работи на 50% не е добре, защото бизнесът не е конструиран за този капацитет. Като начало всичко е по-добре, отколкото да стоим затворени. Това е първа крачка към спасение на нашия бизнес, който пострада доста тази година, отбеляза Алибегов.

Ресторантите сме работили 6 месеца, а нощните клубове - 3. Каквато и помощ да има бизнесът не е конструиран да стои така. Загубата на служители е по-тежка от финансовата, тъй като много хора се ориентираха в други сектори, заяви той.

Заведение в Мездра днес също отваря врати с малко персонал. Управителят Галя Драганова обясни, че последните три месеца са били напълно затворени, не са приготвяли дори храна за вкъщи. Освободени са трима човека от кухнята и трима от сервиза. Сега в заведението има персонал по 1 човек в кухнята и 1 отпред.

Много заведения в Мездра няма да отворят, въпреки че вече е разрешено да работят. Днес ще готвим в малки количества, защото не знаем колко хора ще ни посетят, казва готвачката в заведението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Алибегов, ай бегай бе Али, Борисов тоз талибан ли намери да му лиже мандрагулите?...

01.03.2021 21:18:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.