• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Андреев: Руснаците работят с партии и хора, за които не може да предположите

Андреев: Руснаците работят с партии и хора, за които не може да предположите

/КРОСС/ В България има огромна мрежа от руска агентура. А руснаците работят с партии и хора, за които никой не предполага. Това коментира в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България” Методи Андреев, бивш депутат, член на комисията за контрол на службите и на комисията по досиетата. Той коментира последния доклад на ДАНС, информация за който беше разпространена вчера. Според доклада България продължава да е обект на системен разузнавателен интерес. Русия ползва пропаганда и дезинформация, за да упражнява влиянието си у нас. През втората половина на миналата година е започнала мащабна хибридна кампания срещу разширяването на НАТО на изток и разширяване на влиянието на Русия сред други държави, сред тях и България, са изводите в доклад на ДАНС.

Това, което излиза като доклади от ДАНС, ДАР и Военна информация, това са годишните доклади, които службите трябва да представят пред парламента. Когато се сформира парламентът след 2 октомври, вероятно ще ги разгледат депутатите. Такива доклади е имало и преди. Този път, това което излезе в медиите от трите служби, ми прави впечатление, че единствено в ДАР няма спомената Русия като източник на тези хибридни атаки и заплахи. Но по-важното е какво са дали в секретната част, коментира Андреев.

Тази работа не е изненада. За всички стана ясно, че Русия не е онази държава - братска държава, която мисли за бъдещето и добруването на Българите и други народи по света. Видя се, че тя проявява един диктаторски режим. Тя започна една нелогична война в независима Украйна. Виждаме как рекетира света и Европа с газа, коментира Андреев. Той допълни, че енергийната независимост на България не е от вчера и онзи ден. Според него българските служби „са тежко пробити от руско влияние”.

Изгонихме толкова руски дипломати. А те в България с кого работиха? С онези 4-5 пенсионери, които ги арестуваха? В България има огромна мрежа от руска агентура, която е подготвена преди и след 1989 г. Агентурата е икономическа, политическа и за влияние, коментира Андреев. Агентите за влияние са ясни – когато ги чуете как говорят за „Турски поток”, за „Газпром”- те са ясни, смята бившият депутат.

Проблемът е кои са агентите за политическо и кои за икономическо влияние. Това са тежко законспирирани лица.  Руснаците работят с партии и хора, за които никога не може да предположите, че работят с Русия. Това е така наречената Пета колона, коментира Методи Андреев.

Държавна сигурност разви едно оперативно мероприятие „Възраждане”. То е много малко известно. Знам една част от хората, ангажирани в това мероприятие. Вие никога не сте ги чували тези хора, като обявени агенти на ДС. Една от версиите е, че тези хора с техните архивни документи са изнесени в Русия и те работят тайно за нея. Там има премиери от прехода, министри, главни прокурори от прехода, каза Андреев.

Според Илия Налбантов от ДАНС са си свършили работата. По-важното е дали тези доклади създават среда в България, така че да минимизират въздействието на руската агентура, каза Налбантов.

Тези доклади на практика работят в тази посока – да се създава среда, в която в българското общество да се генерира нетърпимост спрямо тези, които предават интересите на страната ни, каза Налбантов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Духай бе, идиот. Само като ти чуя мяукането и ми се повръща. Харесвам Русия, харесвам Путин и няма някакъв педал да ми казва какви чувства трябва да изпитвам. Като ти харесва прави свширки на щатските политици. Твоят избор си е твой. И не виждам как някой трябва изобщо да се интересува от мнението, най-вероятно платено, на един вмирисан административен труп. Ходи се пери, идиот.

15.09.2022 20:07:17

Анонимен

Този начин на манипулиране на общественото мнение означава, че България не е обект на разузнаванията на съседните страни и най-вече на другите силни държави.

15.09.2022 11:52:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.