• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

„БНТ Представя“ филмът „Ангелът на Заберски“

„БНТ Представя“ филмът „Ангелът на Заберски“
Премиерата ще се излъчи на днес от 21:00 часа по БНТ 1

/КРОСС/ Днес в епизода на документалната поредица „БНТ Представя" зрителите ще се запознаят от по-близо с известните композитори и музиканти баща и син Заберски.

Филмът е създаден по повод 90 години от рождението на проф. Ангел Заберски, които се навършват през тази година. В продукцията на БНТ телевизионната публика ще види кадри с композитора и неговата съпруга, които споделят за живота си, изцяло - размяна отдаден на музиката. Режисьор на „Ангелът на Заберски е Ники Василев.

„Красивата мелодия и без текст е поезия," разказва Заберски-баща в архивни кадри на БНТ, в които участва и певицата Йорданка Христова. „Всичките му песни са ми любими, не само тези, които е писал за мен", споделя певицата Маргарита Радинска.

„С татко не сме се борили за пианото," споделя Ангел Заберски-син, който започва да свири от 6 годишен, но не е бил е от най-примерните деца. „Заглеждах момичетата и бягах от училище, но баща ми разбра и ме предупреди - в трамвайното депо винаги се тръсят хора, които да работят." Така още в училище Заберски-син се заявява като музикант, силно повлиян както от класическото си образование, така и от модерната музика, която се слуша в дома им.

Специално за „БНТ Представя", Ангел Заберски-син открехва врата на своето музикален ден, изпълнен с творчество и концерти. Зрителите ще го видят и на сцената, и зад кулисите, и на летните му концерти по време на Sofia Summer fest, Bansko Jazz Fest, Аполония, както и на представянето на най-новия албум на триото Ангел Заберски в НДК.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.