• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министър Ангелов провери как работят мобилните екипи за ваксиниране

Министър Ангелов провери как работят мобилните екипи за ваксиниране

/КРОСС/ Здравният министър проф. Костадин Ангелов провери как върви работата на мобилните екипи, които ваксинират хората по места. Днес той пристигна на посещение в с. Малево, Хасковско.

Проф. Ангелов е доволен, че ваксинацията върви в темп. Той призна, че има логистични проблеми, но те се решават на момента.

„Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме, че имаме готовност да направим 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната", заяви министърът.

„Изключително съм доволен, че върви ваксинацията с темпове, които на нас ни харесват. Все още имаме организационни проблеми на някои места, пренасочваме ваксини от едно място на друго. В София темповете на прилагането на ваксините е много голямо. Логистиката продължава", увери той.

Винаги може да се направят нещата по-добре.

„Докато започне процесът да протича по най-гладкия начин, със сигурност ще има такъв тип логистични затруднения. Но това се случва навсякъде по света. Опашки има в много развити държави. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички онези псевдоавторитети, които разпространяваха лъжи", заяви министър Ангелов.

Ще бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация. А кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, съобщи още здравният министър. Той е категоричен, че хаос около организацията с ваксинацията няма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ботуксиран педал!

23.02.2021 18:28:58

Анонимен

Здравният министър проверява и строителството на магистрали. Едва ли някой си представя масово плъзване по страната на мобилни екипи. Мобилният екип в Малево е бил показен за пред телевизията и при посещението. Докато личните лекари масово се оплакват от липса на доставени ваксини.

23.02.2021 17:45:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.