• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ангелов за поскъпването на горивата: Трудно може да се говори за реални причини

Ангелов за поскъпването на горивата: Трудно може да се говори за реални причини

/КРОСС/ Трудно може да се говори за реални причини за поскъпването на горивата. Това коментира в студиото на „Здравей, България" старши икономистът от „Отворено общество" Георги Ангелов. Той подчерта, че в България продължава да идва евтин руски петрол.

На въпрос дали може да се говори за спекулация и злоупотреба с монополното положение на рафинерията, Ангелов заяви: „В България регулаторните органи не се намесват, за да защитават потребителите. От тях не очаквам някакво развитие".

С облагането на разликата между световната цена на петрола и руската, той коментира, че потребителите могат да бъдат компенсирани с ваучери или суми. „Разликата е огромна - над 35 долара на барел. Да се използва за социални мерки", призова Ангелов.

С ембаргото на руския петрол старши икономистът обясни, че се затварят всички експортни пазари, освен Украйна. „Ако наистина имаме конкурентен пазар у нас, би трябвало цените да паднат. Внасяме руския петрол за 40 евро за барел. При тази цена бензинът в предишни периоди е струвал 1,80 - 1,90 лв. Не очаквам обаче да падне толкова", заяви той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трудно е да си представим благоволението на ЕС да внасяме за преработка на евтин руски петрол в руска рафинерия, при наложен таван за руския петрол за внос в страните членки и не само. Възможно е като се вгледаме в направените сметки в материала, печалбата да отива в някакъв секретен фонд за помощ на Украйна. Иначе откъде токова много пари й се превеждат. Голяма част от тях отиват вероятно в джобовете на тези, които поддържат огъня с Русия.

03.02.2023 13:40:37

Анонимен

Сега поскъпване ,, без причини,,, а представяте ли си когато причината е смяна на лева с евро?

03.02.2023 11:01:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.