• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Съдържанието на медикаментът, излекувал Тръмп от COVID-19

Съдържанието на медикаментът, излекувал Тръмп от COVID-19

/КРОСС/ Специфично лекарство за лечение на COVID-19 все още няма, макар екипи от учени от целия свят да работят на пълни обороти, за да пречупят гръбнака на пандемията. Светъл лъч в този епидемичен мрак се появи, когато световните медии съобщиха, че Доналд Тръмп е преборил COVID-19 благодарение на специален коктейл от медикаменти.

" Да, Доналд Тръмп е бил лекувал с комплекс от медикаменти. Моноклоналните антитела дават тласък на диагностиката и изследователска дейност. До откриването им за тези дейности са били използвани серуми, плазма, взети от преболедували хора. Плазмата е индивидуална, няма как да бъде стандартизирана, което е недостатък, който се преодолява с моноклоналните антитела", това каза в предаването "Пулс" по NOVA NEWS проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.

"Моноклоналните антитела са абсолютно еднакви помежду си. По-късно бива открито, че те могат да се използват и за лечение. Идеята е да се атакува болест, тумор, вирус директно и само тях, без да вредят на останалата част от тялото", добави още гостът.

"Моноклоналните антитела се получават от успешно излекувани пациенти и възпроизведени по биотехнологичен път. Те са биологичен продукт, което предполага, че трябва да имат по-добра поносимост от пациентите, коментирани са незначителни прояви на странични ефекти", информира вирусологът.
"Тези тела са лицензирани за употреба преди 30 години, но бързо се развива тяхното използване в края на миналия век. Повечето се прилагат в онкологията и автоимунните заболявания. Моноклоналните антитела могат да се свържат генното инженерство. Правят се опити, които да позволят по-евтиното им получаване", заключи проф. Радостина Александрова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.