• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Неда Антонова: През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си

Неда Антонова: През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си

/КРОСС/ През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си. Случиха се много неща и много нагъсто едно след друго, а това предизвика сили, които народът не е допускал, че притежава. Въпреки това успяхме да се адаптираме, макар това да костваше загуби. Това сподели писателката Неда Антонова за "Денят на живо".

"Народът ни има съхранен стереотип, че има и лоши години, въпреки това нашите предци са устояли. Практикуваме един особен вид спорт - сами срещу всичко. Каквото и да се случва, успяваме да го преодолеем. Когато има бурни политически събития, писателят не бива да се намесва, а трябва да използва творческия труд като убежище. Това ще го съхрани от психически удари, но и ще запази неговото време", посочва писателката.

Според нея бурните времена понякога са благоприятни за твореца. "Заемайки страна в политиката ти вече притежаваш само половината от истината", смята Антонова.

Тя е автор на повече от 20 исторически романа. Кера Тамара и Людмила Живкова преплитат историите си в един от тях. "Паралелите ми са любим похват. Тайната ми цел и идея беше да видя дали ще можем да изличим от съзнанието си травмата от петте века робство чрез любовта. Навсякъде я има, дишаме любовта във въздуха", каза още тя.

За Новата година Антонова си пожела повече милост на човек към човека и повече милост на властта към народа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.