• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Проф. д-р Аргирова: Патогенността и вирулентността на COVID-19 намаляват

Проф. д-р Аргирова: Патогенността и вирулентността на COVID-19 намаляват

/КРОСС/ Патогенността и вирулентността на COVID-19 намаляват. Това може да се свърже с много фактори, най-важният, от които е, че той премина през много голям брой гостоприемници, през много хора. Това каза в студиото на "денят започва с Георги Любенов" вирусологът проф. д-р Радка Аргирова - вирусолог.

Мога да кажа, че две седмици не съм виждала положителен резултат при огромен брой изследвания, между 80 и 100 PCR на ден, лично аз правя, продължи медикът от болница "Токуда".

Д-р Аргирова е на мнение, че отслабването на патогенността на вируса означава да спрем да спазваме "елементарните противоепидемични мерки - маските, за по-малкото събирания, струпвания на хора и личната хигиена".

Проф. д-р Радка Аргирова - вирусолог: Възможно е да се заразят хора и да станат начален източник на някаква местна малка локална огнищна епидемия, тогава се предприемат същите мерки за даденото място и колектив, които бяха предприемани досега.

Д-р Аргирова не изключва възможността да се получат мутации на вируса, които да предположат по-висока инфекциозност, въпреки че засега няма данни за това.

Интересен факт е, че е намерена една част от външната обвивка на вируса, която е обща в рецептора на вируса за кучета, котки, тигри, норки, което означава, че те могат да бъдат заразени с този човешки вирус.

„Нюзуик" съобщиха, че първите 14 доброволци за изпитване на една от новите ваксини срещу COVID-19, които се правят в САЩ, са образували антитела. Д-р Аргирова каза, че това показва, че е възможно откриването на ваксина. Според нея това няма да стане до края на годината, но до пролетта е възможно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.